TDC giver sig selv ekstra kredit

En række af TDC's leverandører er raget uklar med telegiganten, som fremover først vil betale sine regninger, når de er 60 dage gamle. Flere leverandører nægter at sælge varer til TDC på de betingelser.

Omkring 10.000 firmaer, der sælger varer og ydelser til TDC, har fået at vide, at de fremover må vente mindst 60 dage med at få deres regninger betalt. TDC har nemlig indført en ny betalingspolitik, som skal gælde for hele koncernen.

Ifølge de nye betalingsregler vil TDC endvidere afsætte syv dage til at indscanne og behandle alle fakturaer, som ikke fremsendes i elektronisk format. Det bringer betalingstiden op på 67 dage. I forhold til tidligere praksis kommer mange af leverandørerne dermed til at yde en stærkt forlænget kredit til TDC, hvilket har fået en del af dem til at fare i flint.

»Det vil vi da overhovedet ikke gå med til - vi er jo ikke en bank. Hvis de vil have så meget ekstra kredit, må vi sætte priserne op,« lyder det fra en af de TDC-leverandører, som ComON har talt med. Af hensyn til igangværende forhandlinger med TDC ønsker vedkommende ikke at optræde med navns nævnelse.

Hos TDC siger indkøbsdirektør Carsten Bryder Rasmussen, at der har været en del reaktioner fra leverandørerne, men at det kun er et meget lille antal, der har valgt helt at droppe at sælge varer til TDC på grund af koncernens nye betalingsbetingelser.

Ifølge indkøbsdirektøren er 60 dages kredit ikke særlig usædvanligt.

»Når en erhvervskunde køber en telefonsamtale af os, får han først regningen i det følgende kvartal - op til 45 dage efter "varen" blev leveret. Dertil kommer der 21 dages betalingsfrist, når regningen er fremsendt. I andre EU lande arbejder man med endnu længere betalingsfrist,« siger Carsten Bryder Rasmussen.

Hos konkurrenten Telenor arbejder man ifølge kommunikationschef Peter Gøyser ikke med koncern-dikterede betalingsbetingelser. For datterselskabet Sonofons vedkommende hedder betalingsreglerne »måneden ud plus 30 dage.« Det vil sige, at Sonofon i princippet kunne strække en betaling til 60 dage, hvis regningen blev modtaget den første i måneden.

»Men det sker meget sjældent. Så lang kredittid er der ikke ret mange, der vil gå med til,« siger Peter Glüsing.

Ifølge indkøbsdirektør Carsten Bryder Ramsussen ligger TDCs årlige indkøb af varer og tjensteydelser på et tocifret milliardbeløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere