Danske SteeelSeries opkøber amerikansk konkurrent

Præcisions-mus til gamingfolket har bragt det danske firma SteeelSeries langt frem i verden. Så langt, at firmaet nu har overtaget sin amerikanske konkurrent Ideazon.

Både SteelSeries og amerikanske Ideazon har ofte markeret sig i it-fagpressen, når det gælder special-keyboards og ditto mus til den seriøse gamer.

Men ifølge en nylig meddelelse fra SteelSeries er konkurrencen mellem de to musefirmaer nu slut: Danskerne har slet og ret overtaget amerikanerne, og aktiviteterne fortsætter under SteelSeries-navnet.

Det danske selskabs internationale ekspansion og opkøbslyst kan ellers virke en kende overaskende, hvis man kigger på regnskabet for 2007.

Her viser det sig, at salget af super-mus, og tastaturer indbragte SteelSeries et underskud på 7,4 millioner kroner, hvilket fik firmaets egenkapital til at blive negativ med minus 4,4 millioner kroner.

De dårlige tal skyldes ifølge ledelsesberetningen, der blev offentliggjort i forrige måned, at det ikke var gået så godt med satsningen i Amerika. Derfor havde SteelSeries skiftet forhandlere i USA ud og startet på en frisk ved udgangen af 2007, hedder det i beretningen.

Så godt er det åbenbart gået siden, at man trods det hidtidige underskud fik gravet tilstrækkeligt med penge sammen til at købe den amerikanske konkurrent og dermed bane vejen for yderligere ekspansion.

Parterne melder ikke noget om, hvor meget SteelSeries har betale for Ideazon, lige som det heller ikke har været muligt for ComON at få oplyst, hvor mange medarbejdere, der flytter fra det amerikanske firma over til det danske.

Udover hovedsædet i Valby har SteelSeries nu kontorer i
Californien og på Taiwan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere