SF er det mest synlige parti på nettet

De danske politiske partier klarer sig dårligt når det gælder om at sikre sig en fremtrædende placering hos søgemaskinen Google. SF er det eneste parti, der har formået at udnytte nettets muligheder fuldt ud.

De fleste virksomheder har lært at det kræver hårdt arbejde at sikre sig en høj placering hos Google, men det ved de danske partier åbenbart ikke. Ifølge en analyse fra webloggen »Dansk Politik« har SF som det eneste parti har formået at vinde fodfæste på søgemaskinen, mens de borgerlige partier ligger langt bagefter.

Dansk Politik har søgt på 100 populære politiske temaer på Google og tjekket, hvilket parti, der lå øverst på resultatlisten. Og SF ender øverst i mere end en tredjedel af alle tilfælde. Forklaringen er blandt andet, at SF'erne har taget netværksværktøjer som blogs og MySpace til sig og linker intensivt til hinanden.

Mandatfordelingen i Folketinget er dermed slet ikke afspejlet på nettet, hvor det største danske parti, Venstre, kommer ind på en tredjeplads på Google. Partiet har ellers en ret omfattende hjemmeside, men der er åbenbart ikke ret mange, der linker til siden, og det er netop links, der tæller hos Google. Kun i hvert tiende tilfælde er det et Venstre-synspunkt, der dukker op på nettet.

Partiets ledelse kan dog glæde sig over, at partiets hjemmeside kommer frem i top når man søger efter »skattestop«, mens en søgning efter »frihed« sender vælgerne over til Enhedslisten.

Her er listen over de bedst placerede politiske partier på Google når man søger på 100 udvalgte politiske temaer.

1. SF: 35 pct.

2. Socialdemokraterne: 23 pct.

3. Venstre: 11 pct.

4. Radikale: 9 pct.

5. Konservative: 8 pct.

6. Enhedslisten: 7 pct.

7. Dansk Folkeparti: 7 pct.

Sammentællingen er foretaget før Ny Alliance blev dannet.

Opdatering: Notabene.net har gjort os opmærksom på, at de har gennemført en synlighedsanalyse af de politiske partier den 18. maj med samme resultat. I denne analyse kommer SF også ind på en klar førsteplads blandt de politiske partier. Se også: http://blog.notabene.net/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere