Prissænkning kan give højere mobilpriser

IT- og Telestyrelsen vil sænke prisen for at ringe fra fastnettelefoner til mobiltelefoner. Men i sidste ende kan det betyde højere mobilpriser, erkender styrelsens direktør.

På papiret sænkes den pris som det koster at sende et opkald fra fastnettet til mobilnettet med 35 procent. I dag opkræver mobilselskaberne mellem 94 og 96 øre for at tage imod opkald fra fastnettet og sende dem videre på deres mobile net. Inden for to år skal den pris sænkes gradvist til 62 øre. Det har IT- og Telestyrelsen i dag foreslået.

Men i virkeligheden kan det betyde, at mens det bliver billigere for fastnetkunden, så bliver det dyrere for mobilkunden. For prisnedsættelsen betyder mistede indtægter for mobilselskaberne i størrelsesordenen 300 millioner kroner.

»Objektivt set er der ingen tvivl om at det vil kunne føre til højere mobilpriser. Men vores devise er også, at den der forbruger en ydelse også skal være den, der betaler for den,« siger Jørgen Abild Andersen og peger på at mobilselskaberne bliver nødt til at hente det mistede provenu ind et andet sted.

» Det er selvfølgelig konkurrencen der bestemmer hvad der vil ske. Men det vil være oplagt for mobilselskaberne at se på hvor man kunne få det mistede provenu ind,« siger IT- og Telestyrelsens direktør Jørgen Abild Andersen.

Han peger på at de danske mobilpriser er massivt billigere end i resten af Europa. Samtidig anslås det at de tilskud til salg af mobiltelefoner, der gør det muligt at købe en telefon med abonnement til priser ned til én krone, årligt koster mobilselskaberne mellem 800 millioner og 1,3 milliarder kroner. Højere mobilpriser og dyrere mobiltelefoner er således to oplagte steder for mobilselskaberne at hente provenuet hjem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere