Mandagens aviser om IT

Peter Warnøe skyder penge i Netpoint. Netdoktor kan få eftergivet 150 mio. kr. Midtsønderjyske kommuner sammen om bredbånd. IT forandrer adfærd hos børn og voksne. Kampsax bag digitale kort over Storbritannien.

Peter Warnøe skyder penge i Netpoint

Peter Warnøe, stifter af Aston Group, og en anden privat investor, Henrik Jeppesen, overtager hver 12,5 procent af aktierne i Netpoint, som tilbyder bredbåndsopkoblinger på hoteller og andre knudepunkter. Direktøren, Ib Drachmann-Hansen, har 25 procent af aktierne i et nyt selskab, som aktiverne og lagt over i. Netpoint har parkeret en gæld på 28 millioner kroner i et gammelt selskab, og kreditorerne i det selskab får halvdelen af aktierne i det nye selskab. Netpoint havde 2M Invest som hovedinvestor. Michael Mathiesens ventureselskab nåede at skyde 24 millioner kroner i Netpoint inden konkursen. (Berlingske Tidende)

Netdoktor kan få eftergivet 150 mio. kr.

Det tyske ventureselskab Apax er på vej til at slå en streg over to lån til sundsportalen Netdoktor, som tilsammen løber op i 150 millioner kroner. Samtidig har nye investorer meldt sig med seks millioner kroner. Det kan redde portalen, som Apax til gengæld kommer til at kontrollere fuldstændig med en ejerandel, der stiger fra 50 til 90 procent. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra hverken ledelse, stiftere eller investorer til kapitaltilførslen, som endnu ikke er meldt officielt ud. (Børsen)

Midtsønderjyske kommuner sammen om bredbånd

Det Digitale Midtsønderjylland hedder et toårigt projekt, som de tre kommuner Redding, Gram og Nr. Rangstrup med tilsammen 25.600 indbygger er gået sammen om. De vil sørge for, at alle indbyggere og virksomheder får adgang til bredbånd. I praksis bliver det formentlig et samarbejde mellem teleselskaber, elselskaber og andre aktører, som kommer til at etablere og drive det net af lysledere mellem byerne i de tre kommuner, som er nødvendigt for at få bredbåndsnettet op at stå. (Erhvervsbladet)

IT forandrer adfærd hos børn og voksne

Computere og mobiltelefoner er med til at ændre adfærdsmønstre hos både børn og voksne i samfundet. ?Vi ander ikkke, hvad forandringerne fører med sig. Hvordan det påvirker børnene senere i livet,? siger Carsten Jessen fra Danmarks pædagogiske universitet. Lektor i IT og forvaltning ved Københavns Universitet, Jens Hoff, mener, at de unge er blevet afhængige af IT, som har skabt nye, sociale infrastrukturer og grupper. Han siger, at det spekulerer teleselskaberne i - og formanden for Børnerådet, Claus Wilmann, finder det ?meningsløst og uetisk?, at selskaberne forsøger at bilde børn ind, at de har brug for en mobiltelefon. (Jyllands-Posten)

Kampsax bag digitale kort over Storbritannien

Kampsax, som for nylig blev købt af COWI, har fået sin hidtil største ordre fra den britiske Kort- og Matrikelstyrelse. Ordren er på en kvart milliard kroner og skal deles med et britisk og et fransk selskab, men broderparten går til Kampsax, som skal levere digitale kort af halvdelen af Storbritannien på baggrund af flyoptagelser. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere