WorldCom tabte 45 mio. i Danmark

Den danske afdeling af det skandaleramte teleselskab WorldCom led et kæmpetab sidste år og står med en dundrende negativ egenkapital og en nettogæld til koncernen på godt 300 millioner kroner.

Pengene fossede ud af kassen i den danske afdeling af det amerikanske teleselskab WorldCom, som er i betalingsstandsning.

Det stærkt forsinkede regnskab for sidste år viser, at WorldComs danske underskud landede på 45 millioner kroner, hvor 2000 bød på et overskud på 110.000 kroner.

Omsætningen er ganske vist steget pænt for 51 til 68 millioner kroner, men udgifterne er nærmest eksploderet. Posten andre eksterne udgifter hoppede fra 13 til 62 millioner kroner.

Det forklarer den danske WorldCom-direktør, René Buch, med, at selskabet sidste år brugte store summer på at etablere sit eget netværk i Norden.

- Det er altid dyrt, også fordi man i overgangsperiode skal betale både for et lejet netværk hos andre selskaber og for at etablere sit eget, forklarer han.

René Buch tilføjer, at netværket er en langsigtet investering, der skal vise sit værd de kommende år.

Ifølge den danske direktør bliver regnskabet herhjemme forværret af, at en del salg til internationale kunder sker i Danmark, men bliver faktureret i en række andre lande, som ordrerne også omfatter.

Det er også medvirkende til det store lønomkostninger. De gennemsnitligt 55 ansatte hævede trods tabet sidste år i gennemsnit knap 690.000 kroner i løn.

Værre end selve tabet er det for det danske WorldCom-selskab, at det ikke har noget sikkerhedsnet. Egenkapitalen er negativ med de samme 45 millioner kroner som underskuddet. Oven i købet skylder selskabet 665 millioner kroner væk, heraf de 600 millioner kroner til andre selskaber i WorldCom-koncernen.

Der er ganske vist tilgodehavender hos de andre WorldCom-selskaber på 296 millioner kroner, men samlet giver det alligevel en intern nettogæld på den anden side af 300 millioner kroner.

Selv om revisorerne ikke kan finde dokumentationen for koncernens løfter om at blive ved med at poste penge i det danske selskab, så fastholder René Buch, at selskabet ikke er i fare for at lukke.

De europæiske selskaber har hidtil ikke været direkte berørt af WorldComs betalingsstandsning, men nu skal en fjerdedel af medarbejderne fyres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere