Russisk minister: Microsoft skaber pirater

Det kan godt være, at Rusland topper som piratnation, når det handler om ulovlige computersoftware. Men Microsoft har et medansvar, mener russisk it-minister.

Det kan godt være, at det flyder med piratkopieret software i Rusland. Men Microsoft har i høj grad et medansvar for den udvikling, siger landets it-minister.

Ruslands minister for it-anliggender Dmitri Miloventsev erkendte, at piratkopiering udgør et omfattende problem i landet. Miloventsev peger på to aspekter, der giver væde til den stigende piratkopiering i verdens største land.

For det første mener han, at gennemsnitsindtægten, som er markant lavere end i Vesten, påvirker folk til at købe billige piratkopier frem for den originale vare. Ligeledes mener it-ministeren, at softwarefirmaer som Microsoft bidrager med at øge piratproblemet ved ikke at tillade deres partner at sælge pc'er uden forhåndsinstalleret Windows.

»Hvis man vil have Linux, så skal man købe en computer med Microsoft. Og dermed stiger prisen på hver pc med 50 dollar (300 kroner),«siger Dmitri Miloventsev.

Den russiske it-ministers kritik kommer i kølvandet på en sag, hvor skolelederen Aleksander Posonov blev trukket i retten, anklaget for at have ulovlige Windows- samt programmer på 12 af sin skoles computere. Sagen fik yderligere opmærksomhed fra hele verden, da både den russiske præsident Vladimir Putin og eks-Sovjet-leder Mikhail Gorbatsjov i medierne bakkede skolelederen op og bad retten om at henlægge sagen.

»At snuppe nogen for at have købt en computer et eller andet sted og true ham med fængsel er nonsens. Loven anerkender konceptet "god tro",« sagde Putin.

En uge efter Putins ytringer blev skolelederen frikendt af retten.

Ifølge den internationale Antipiratorganisation Business Software Alliance befinder Rusland sig i superligaen, når det handler om piratkopiering. Landet topper Piratkopieringsraten med 83 procent, hvilket er målt på antallet af ulovlige eksemplarer i erhvervs- og offentlige virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere