Falleret telesex-firma fortsætter

Aktiviteterne i det konkursramte telesex-firmaet Call IT i Birkerød fortsætter under nye navne på trods af Forbrugerombudsmanden sejr over flere af datterselskaberne i koncernen. Kurator i konkursboet har ellers modtaget krav på 50 millioner kroner.

Forretningen med at udsende regninger for brug af telesex-tjenester er langt fra slut for folkene bag Call IT i Birkerød.

Samme dag som Call IT, der inden konkursen var moderselskab for omkring 20 europæiske datterselskaber, gik konkurs, indtrådte koncernens administrerende direktør som administrerende direktør i virksomheden IBC International A/S, der netop havde købt syv af datterselskaberne fra Call IT.

IBC International, hvis ejerkreds og bestyrelse består af de samme personer som i Call IT, lever af at udsende og opkræve regninger for brug af sex-tjenester.

I sidste uge tabte virksomheden en sag hos Forbrugerombudsmanden, der klagede på vegne af flere tusinde danskere. Men flere af de domænenavne, som Forbrugerombudsmandens afgørelse handler om, er stadig aktive og har efterfølgende samme personkreds som ejere.

- Afgørelsen tager ikke højde for, at personkredsen bag de pågældende datterselskaber kan fortsætte deres virke i andre selskaber, men vi følger sagen nøje og vil forsøge at kræve fogedforbud, hvis IBC International fortsætter med at udsende regninger for den samme slags tjenester, siger cand. jur. hos forbrugerstyrelsen, Peter Fogh Knudsen.

Kompliceret konstruktion

Konstruktionen bag selskaberne er kompliceret. Med jævne mellemrum udtræder et medlem af bestyrelsen for derefter at træde ind i ledelsen i et datterselskaberne og selv for kurator, advokat Ole Borch fra Bech-Bruun Dragsted, er det en udfordring at komme ind til kernen i sagen.

- Jeg er ved at danne mig et overblik, men det er ikke ligefrem nogen simpel selskabsopbygning, der ligger bag og en række meget store beløb har skiftet hænder ofte. Derfor kan jeg ikke oplyse om andet, end at der indtil videre er anmeldt krav i størrelsen 50 millioner kroner, siger Ole Borch.

I år 2002 havde Call IT koncernen en omsætning på 261 millioner kroner, men ifølge ledelsen kostede en række ulovligheder begået af betroede medarbejdere virksomheden hele overskuddet, hvilket gav et negativt resultat på 7,4 millioner kroner.

Størstedelen af koncernens europæiske aktiviteter kommer fra det tyske marked, hvor TDC-ejede Talkline er den største operatør på markedet for telefonsex.

Call ITs største aktiver består af en række domænenavne og telefonnumre, som i forvejen er kendt på de europæiske markeder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken ledelse eller bestyrelse i IBC International, der holder til på samme adresse i Birkerød, som husede Call IT. Lokaler der netop er sat på tvangsauktion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere