Teledom sparer Orange 3 mio. om måneden

Orange har fået Teleklagenævnets ord for, at selskabet alligevel ikke skal sænke sine grossistpriser. Det sparer Orange tre millioner kroner om måneden, som ellers var kommet konkurrenterne til gode. Konkurrenterne har dog ikke helt opgivet endnu.

Teleklagenævnet har givet Orange medhold i, at det var forkert, da It- og Telestyrelsen i april pålagde selskabet at sænke sine grossistpriser. Det giver Orange en besparelse på tre millioner kroner om måneden, oplyser administrerende direktør Monique Moullé-Zetterström.

Telestyrelsen havde forlangt, at Orange skulle sætte de priser ned, som andre selskaber betaler, når deres kunder ringer til en Orange-kunde. De såkaldte termineringsafgifter er hovedårsagen til, at det er så dyrt at ringe til en mobiltelefon. De udgør helt op til 40 procent af et mobilselskabs indtægter, og priserne er derfor afgørende for selskabernes indtjening.

Telestyrelsens krav om lavere priser kom på baggrund af den ansøgning om en GSM 900-licens, som Orange blev bevilget i januar sidste år. Orange og Telia havde indtil da kun licenser til at bygge GSM-net på 1800 MHz, hvilket er langt dyrere end 900 MHz. Med de nye licenser blev de to selskaber i praksis i stand til at gøre deres mobilnetværk landsdækkende.

Kan kræve prisfald af konkurrenter

Telestyrelsen gav Telia og Orange licenserne efter en såkaldt skønhedskonkurrence med TDC og Sonofon. Selskaberne dystede på, hvem der kunne tilbyde kunderne de mest attraktive vilkår, og et af de parametre, de dystede på, var netop grossistpriserne.

Selve vilkårene er ikke offentlige, men derimod står det klart, at Orange havde tilbudt at sænke grossistpriserne. Orange mener dog udelukkende, at det gælder for nye aftaler og ikke for de eksisterende aftaler, som selskabet har med TDC og Sonofon. De udgør langt hovedparten af de danske teletrafik.

- Med afgørelsen fra Teleklagenævnet kan vi kræve, at TDC og Sonofon også sætter deres termineringspriser ned, hvis vi skal sætte vores ned, siger Monique Moullé-Zetterström.

Den køber koncerndirektør Allan Koch ikke umiddelbart. Sonofon overvejer på baggrund af Teleklagenævnets afgørelse at kræve nye forhandlinger og tage juridiske skridt over for Orange, hvis selskabet kræver, at Sonofon også skal sænke sine grossistpriser.

Bet for Telestyrelsen

Allan Koch er overrasket over Teleklagenævnets afgørelse og spændt på, hvordan Telestyrelsen reagerer.

- Da vi læste udbudsmaterialet, havde vi helt samme opfattelse som Telestyrelsen, nemlig at hvis vi tilbød at sænke vores grossistpriser, ville det gælde alle aftaler, også eksisterende, forklarer han.

- Derfor er afgørelsen en alvorlig bet for dem, der har udformet udbudsmaterialet, tilføjer Allan Koch med slet skjult henvisning til Telestyrelsen.

Han mener, at afgørelsen sår tvivl om hele udbudsmaterialet og fastslår, at konkurrencen kunne have fået et andet udfald, hvis alle havde kendt de rette betingelser på forhånd og dermed tilrettelagt deres bud efter dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere