Intern svindel knækkede telesex-firma

Millionsvindel i egne rækker, kæmpetab på udenlandske markeder og retssager i flere lande tvinger den danske regningsopkræver Call IT i Birkerød i knæ.

Den danske virksomhed Call IT, hvis 12 europæiske datterselskaber alle lever af at opkræve regninger for sex-opkald, er gået konkurs.

Call IT har været involveret i en række retssager mod forbrugerorganisationer rundt om i Europa, men ifølge regnskaberne er det ikke de mange utilfredse borgere, der har haft de største økonomiske konsekvenser for koncernen.

Underslæb blandt nøglepersoner

Det er derimod ulovligheder foretaget af ledende medarbejdere samt en række komplicerede transaktioner datterselskaberne imellem, som ledelsen selv har mistet overblikket over, der har resulteret i millionunderskud og efterfølgende konkurs.

Af årsregnskabet for 2000, der er det seneste fra den konkursramte koncern, fremgår det, at Call IT med en omsætning på 261 millioner kroner kom ud med et underskud på 7,4 millioner kroner.

Nøglepersoner i det tyske datterselskabet IBC, International Billing and Collection, har ifølge regnskabet gjort sig skyldige i underslæb, hvilket alene har resulteret i et underskud på 4,5 millioner kroner.

Aktiespekulation

De pågældende nøglepersonerne har spekuleret i aktier for selskabet kapital, hvilket de hverken var bemyndiget eller særligt gode til. I den forbindelse har Call IT rejst krav mod Commerzebank, der ifølge ledelsen har accepteret spekulationen uden fuldmagt fra koncernen.

Call IT kom i mediernes og forbrugerorganisationernes søgelys, efter at en række borgere fik tilsendt rykkere på telefonopringninger til sex-tjenester, som mange af dem ikke mente at have foretaget.

I Sverige blev et af datterselskaberne dømt til at trække en række rykkerskrivelser tilbage, mens Forbrugerrådet herhjemme på dets hjemmeside anbefaler, at man undlader at betale regninger fra Call ITs datterselskaber, hvis man ikke har foretaget opkaldet.

Unøjagtige beregninger

Ud over underslæbet har virksomheden opdaget, at der er en difference på 4,6 millioner kroner imellem flere af datterselskaberne. Desuden lider koncernen under, at revisoren ikke har været i stand til at kalkulere det nøjagtige udestående med kunder. Det alene resulterede i et underskud på 5,2 millioner kroner.

Og endelig var opstarten af datterselskabet IBC i Østrig meget dyrere, end ledelsen havde forventet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Call ITs direktør, Michael Axel Jensen. Han er dog netop indtrådt i direktionen for virksomheden IBC International, der har samme adresse i Birkerød. Firmaet leverer den samme type tjenester som Call IT, og i 2000 fik selskabet et bruttoresultat på 96 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere