AMD: 64-bit får sit gennembrud i 2005

AMD forventer at 64-bit-teknologien får sit endelige gennembrud til næste år.

Fremtidssikring eller fejlinvestering. I det sidste år har AMD solgt en 64-bit-processor til desktop-pc'er - selvom det er småt med programmer, som udnytter teknologien. Men AMD-chef Hector Ruiz fastholder, at 64-bit-platformen står umiddelbart foran sit endelige gennembrud - også på privatbruger-markedet.

»Hvorfor skulle nogen ønske at købe en pc uden 64-bit-teknologi i midten af 2005?«, siger Hector Ruiz i et interview med avisen »Welt«.

Hector Ruiz forventer, at den første 64-bit Windows-udgave til x86-platformen bliver frigivet inden årets udgang. Microsoft har dog selv meddelt, at lanceringen af operativsystemet tidligst vil ske i første halvdel af 2005.

Men selvom operativsystemet endnu ikke er klar, er der alligevel god grund til at skifte til 64-bit-platformen, ifølge AMD. Muligheden for at reducere strømforbruget er en af dem.

»Hvis man opbygger et regnecenter og kan spare 20 watt per maskine ved at bruge bestemte processorer, så har det stor betydning for omkostningerne til strøm, køling og klimatisering,« siger Hector Ruiz.

Ifølge Hector Ruiz har AMD et stort forspring i forhold til Intel når det gælder 64-bit-teknologi. Intel holder sig tilbage og henviser til, at 64-bit-software stadig er en mangelvare.

Men meget tyder på, at Intels faktisk kunne sælge en 64-bit desktop-processor, hvis firmaet ellers ønskede det. HP tilbyder allerede en arbejdsstation som indeholder en Intel Pentium 4 processor med den AMD64-kompatible 64-bit-udvidelse EM64T.

Intel bekræfter, at der faktisk er tale om en desktop-cpu, men chippen skal indtil videre kun anvendes i workstation-systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere