Data om Nokias UMTS-telefon afsløret

To uger før den officielle præsentation af Nokias første UMTS-terminal har et svensk tidsskrift fået specifikationer på den. Udsalgsprisen ventes at blive opsigtsvækkende lav: 3.700 kroner.

På Cebit-messen i Tyskland i det tidlige forår kunne Nokia sætte dato på lanceringen af finnernes første UMTS-mobiltelefon: 26. september 2002.

Nokia 6650. Dette billede florerer på internettet og skulle forestille Nokias første UMTS-telefon. Bemærk den udvendige antenne.
Det er om to uger, men det svenske tidsskrift Nordisk Mobilmarknad har i sit seneste nummer i denne uge offentliggjort en stribe oplysninger om den nye telefon, der kan få stor betydning for forbrugernes interesse for de kostbare 3G-netværk, der langsomt rejser sig rundt om i verden.

Først og fremmest melder Nordisk Mobilmarknad, at Nokia forventer en udsalgspris på rundt regnet 500 euro, hvilket svarer til 3.700 danske kroner. Bladet skriver dog intet om, hvor stort tilskud mobilselskaberne ventes at yde til telefonen.

Hvis prisen holder vand, bliver anskaffelsen af en UMTS-telefon betydeligt mere overkommelig for forbrugerne, end man hidtil har ventet. Adskillige mobiltelefoner befinder sig allerede i dag over det prisleje.

Telefonen kommer til at hedde 6650 og vil kunne bruges i 3G-netværk såvel som i de traditionelle GSM-netværk, hvor den kan hente data med GPRS eller HSCSD.

I et 3G-netværk vil telefonen hente data med hastigheder fra 64-144 kilobit/s.

Den er udstyret med samme farvedisplay, som sidder på den allerede lancerede kameratelefon, 7650.

UMTS-telefonen får også kamera og er baseret på Symbian operativsystemet. Den ventes i handlen i begyndelsen af 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere