Sony Ericsson på vej tilbage

Sony Ericsson har aflagt regnskab i dag, og tallene for årets andet kvartal tyder på, at den svenske mobilgigant atter er ved at genfinde formen.

Efter at have været nede i en bølgedal i årets første måneder, ser det nu ud til, at Sony Ericsson er ved at komme på ret kurs igen. Det viser det seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort i dag.

»Sony Ericsson er glade for at kunne rapportere et solidt kvartals-regnskab, der viser, at selskabet har vundet momentum, i takt med at de nye produkter er kommet på markedet, og de øgede investeringer i et udvidet produktsortiment i løbet af det sidste år er begyndt at bære frugt,« siger Sony Ericsson-topchefen Miles Flint i en pressemeddelelse.

Sony Ericsson har solgt 11,88 millioner enheder i andet kvartal, hvilket er en fremgang på 26 procent i forhold til årets første kvartal, hvor selskabet kun solgte 9,4 millioner enheder. Det giver en omsætningsfremgang på 25 procent fra 1,29 milliarder euro svarende til 9,6 milliarder kroner til 1,6 milliarder euro svarende til 11,9 milliarder kroner.

Omsætningsfremgangen og det øgede antal solgte enheder viser sig på bundlinien, hvor bruttoresultatet steg fra 70 millioner euro svarende til 522 millioner kroner i første kvartal til 87 millioner euro svarende til 648 millioner kroner i andet kvartal. Nettoresultatet for andet kvartal blev på 75 millioner euro svarende til 559 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 134 procent i forhold til første kvartal, hvor resultatet efter skat kun var på 32 millioner euro svarende til 238 millioner kroner.

På trods af de gode takter lader det samlede resultat dog noget tilbage at ønske i forhold til andet kvartal 2004, hvor Sony Ericsson kunne fremvise et bruttoresultatet på 113 millioner euro svarende til 842 millioner kroner og et nettoresultatet på 89 millioner euro svarende til 663 millioner kroner - selv om det samlede antal solgte enheder i den periode kun var 10,4 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere