Bøde på 200.000 for falske priser på Nettorvet

Man må ikke bruge falske "før"-priser for at få "nu"-prisen til at virke lavere, men det gjorde Coops onlinebutik Nettorvet tilbage i 2004. Først nu er sagen afsluttet hos Forbrugerombudsmanden. Den endte med en bøde på 200.000 kroner til Brugsens bagmand.

Coops netbutik nettorvet.dk fik ørerne i maskinen, da man op til julesalget i det herrens år 2004 kom til at justere lidt for kreativt på de anførte priser på julegaverne.

Det var nemlig ikke julemanden, men derimod forbrugerombudsmanden, der var mest interesseret i gavetilbudene, og han mente, at der var tale om falske og dermed forbudte før-nu prissammenligninger. Sagen eskalerede og førte i 2005 til en politianmeldelse mod Coop, og siden har sagen gået sin skæve gang i diverse sagsbehandlerkontorer.

Først nu, tre og et halvt år senere, er sagen om de falske julepriser kommet til en afslutning.

Coop korrigerede de relevante priser umiddelbart efter fadæsen blev opdaget af Forbrugerombudsmanden, og selskabet har siden udstedt interne regler om brug af sparebudskaber. Endelig har Coop indvilget i at betale en bøde på 200.000 kroner, og dermed er Forbrugerombudsmanden tilfreds.

Ifølge en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden er bøden fastsat på baggrund af selskabets fortjeneste og udgifter til reklame i forbindelse med den vildledende markedsføring, men er nedsat på grund af formildende omstændigheder i sagen.

Forbrugerombudsmandens jule-besøg hin dag i december 2004 medførte flere sager om falske priser, som andre firmaer var blevet grebet i, men de er alle færdigbehandlet for længe siden, oplyser Forbrugerombudsmadens kontor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere