Gratis bog skal hjælpe børn på nettet

En gratis bog fra Microsoft skal hjælpe danske skolebørn med at begå sig sikkert på internet.

I forbindelse med Sikker Internet Dag 2007 har Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Microsoft udgivet en lille bog, »Bliv en h@j på nettet«, der henvender sig til børn i 3. - 4. klasse og deres forældre. Bogen indeholder råd og vejledning i alt lige fra chatte over at undgå orme til at maile og finde informationer, film og musik på nettet. Den kan læses direkte på nettet eller bestilles gratis i en papirudgave.

»Vi vil gerne appellere til børnene om at involvere de voksne omkring dem i det, det laver på nettet. Børn i den aldersgruppe er naturligt nok relativt uerfarne og umodne i forhold til at skulle bruge nettet til at kommunikere, møde venner, søge informationer osv. De kan godt blive benovede og fascinerede af teknologien og dens muligheder og i farten glemme den sunde kritiske holdning. Vi skal hjælpe dem til få glæde og fornøjelse af teknologien samtidig med, at de fra starten har de kritiske briller på,« siger Kuno Sørensen, der er psykolog i Red Barnet.

Tirsdag den 6. februar var udpeget til Sikker Internet Dag 2007 og blev markeret i 40 lande. Et af årets højdepunkter var den såkaldte blogathon, hvor mere end 200 skoler og 100 organisationer kunne bidrage til en fælles blog.

»Internettet er en vigtig del af børn og unges hverdag; et sted, hvor de leger, er kreative og prøver kræfter med deres identitet. Desværre kan det ikke undgås, at de indimellem også kan komme ud for ubehagelige situationer, når de er online. Og her er det vigtigt, at de ikke er alene. En vigtig pointe med bogen er at få børn og voksne til at tale sammen om børns online verden. Bogen er en god anledning til at sætte sig i sofaen med sit barn og snakke sammen om det, man kan møde på nettet,« siger Karsten Gynther, formand for Medierådet for Børn og Unge.

Bogen kan hentes gratis på http://www.msn.dk/sikkernet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere