Echelon-lignende system i Danmark

Duncan Campbell, manden der udarbejdede den første rapport om Echelon, sammenfatter i en ny artikel den aktuelle viden om overvågningsnetværket.

Siden 1998 er der blevet skrevet og sagt meget om Echelon. De implicerede lande har nægtet det meste, men meget er også decideret overdrevet eller forkert. Duncan Campbell beskriver mediedækningen som "et hav af benægtelser og fejl".


Journalisten skrev rapporten "Interception Capabilities 2000", som blev afleveret til EU-parlamentet i 1999. Den skabte opmærksomhed, fordi det for første gang blev blotlagt, hvordan Echelon fungerer.


I den nye artikel med overskriften "Inside Echelon", som kan læses på Internet, opsummerer han de informationer, der står i rapporten, og supplerer samtidig med nye oplysninger, som er kommet frem siden 1999.


Han forklarer bl.a., hvordan USA, England, Canada, Australien og New Zealand samarbejder om at aflytte den elektroniske kommunikation. Campbell afviser samtidig, at systemet kan opfange almindelige telefonsamtaler i Europa.


Også Danmark bliver nævnt i artiklen, der er illustreret med et foto af en dansk aflytningsstation. "Selv små europæiske lande som Danmark, Holland og Schweiz har for nyligt konstrueret små, Echelon-lignende stationer, som opfanger og behandler efterretninger ved at aflytte civil satellitkommunikation", skriver Campbell.


Journalisten skriver også, at Danmark deltager som "tredjepart" i det engelsk-amerikanske aflytningsnetværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere