E-mail-orm udnytter 11. september

En ny e-mail-orm forsøger at lokke brugerne til at aktivere sig ved at love dokumentation for en forbindelse mellem USA og Al-Qaeda. Risikoen for, at ormen spreder sig, er dog lav, fordi den indeholder en kodefejl.

En 11. september-orm så dagens lys i går. Ormen kommer som en vedhæftet fil til en e-mail. Ifølge e-mailteksten indeholder filen beviser for en forbindelse mellem USA?s regering og Al-Qaeda. Truslen er dog lav, fordi ormen indeholder en fejl, der stort set forhindrer den i at sprede sig.

Ormen blev opdaget i går. Den lyder navnet W32/Chet-A, eller blot ?Chet?. Ormen gemmer sig i en vedhæftet fil til en e-mail sendt fra adressen main@world.com. Den vedhæftede fil hedder september11.exe. Ormen aktiveres, når modtageren åbner den vedhæftede fil.

Ormen lokker med, at den vedhæftede fil indeholder billeder fra hemmelige forhandlinger mellem USA?s regering og Osama Bin Laden. I stedet for den lovede dokumentation får modtageren sin computer inficeret af Chet.

Chet-ormen forsøger at udnytte computerens e-mai- program til at videresende sig selv til alle i adressebogen.

Ormen er dog så dårligt konstrueret, at den næppe bliver et problem. Der er en fejl i koden, som får ormen til at gå ned efter at have kørt et stykke tid på den inficerede computer. Samtidig forhindrer kodefejlen den i at sprede sig.

- Den person der har skrevet Chet, er hverken særlig smart, særlig dygtig eller særlig intelligent, udtaler Mikko Hyppönen fra det finske sikkerhedsfirma F-secure.

Han advarer alligevel imod at føle sig for sikker. I visse tilfælde har Chet nemlig været i stand til at sprede sig - på trods af kodefejlen.

- Vi har set eksempler på at Chet, under visse omstændigheder, er i stand til alligevel at sprede sig. Det er især kombinationen af Windows 98 og lange navne i adressebogen, der er udsat, sagde Mikko Hyppönen.

Flere af de førende sikkerhedsfirmaer har allerede udgivet en opdatering til deres antivirussoftware, som beskytter mod 11. september-ormen. Det gælder blandt andre McAfee, Symantec og Sophos.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere