Anovo IT-Services konkurs

Serviceforretningen Anovo er begæret konkurs. WM-data arbejder på højtryk for at få en anden service-virksomhed til at overtage forpligtelserne over for tusindvis af kunder.

Tusindvis af blandt andre WM-datas kunder står uden reel mulighed for at få repareret og serviceret deres hardware, efter at Anovos danske afdeling i går begærede sig selv konkurs.

Anovo, der er stiftet på resterne af ICL's værksted, overtog sidste år alle værkstedsfaciliteterne for Siemens samt hele WM-datas serviceafdeling bestående af flere tusinde kunder og 65 medarbejdere.

For stor en mundfuld

Men opgaven blev for stor en mundfuld for Anovo, der har sendt 85 af 90 medarbejdere hjem. Ifølge WM-datas administrerende direktør, Jesper Scharff, arbejdes der nu på højtryk for at minimere skaderne, efter at koncernens outsourcing aftale med Anovo har fået den værst mulige udgang.

- Vi skal have fundet på en løsning meget hurtigt, så vi kan få stabiliseret forholdene for kunderne. Vi arbejder på at få en anden service-virksomhed til at overtage alle vores forpligtelser overfor kunderne, og vi skulle meget gerne have en løsning klar i løbet af et par uger, siger han.

Jesper Scharff oplyser, at der konkret forhandles med Anovos konkurrent, Servicegruppen, om en overtagelse, men at de juridiske detaljer endnu ikke er på plads til en offentliggørelse.

WM-datas beslutning om at outsource hele service-afdelingen tredoblede med et slag Anovos omsætning til over 100 millioner kroner sidste år, har Hans Joensen tidligere oplyst til Computerword. Resultatet blev et beskedent overskud på 158.000 kroner, men samtidig fik Anovo gældsposter på hen ved 80 millioner kroner, hvoraf hele 65 millioner kroner var kortfristet gæld.

Anovo skylder 44-millioner kroner til WM-data, men Jesper Sharff fra WM-data har endnu ikke afgjort, om han vil stille sig i rækken af kreditorer.

Arbejder på rekonstruktion

Hos Anovo Danmark oplyser administrerende direktør, Hans Joensen, at der i arbejdes med flere rekonstruktionsplaner, men han ønsker ikke at konkretisere, hvor stort et beløb Anovo har brug for for at undgå konkurs om 14 dage.

Markedet for service og vedligehold af teknisk udstyr er inde i en hård tid. Ifølge en ny rapport fra analysebureauet IDC er indtjening det seneste år faldet med fire procent, samtidig med at antallet af reparationer er steget med seks.

- Som en følge af prisudviklingen og krav om stordriftsfordele vil kunderne fremover benytte de førende leverandører frem for at tage chancer med små leverandører, lyder vurderingen fra Per Andersen, der er IDC Nordics øverste chef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere