Begrænset effekt af cyber-terror

Internettet kan ikke udnyttes til effektive terrorangreb, fordi afhængigheden af nettet ikke er stor nok. Det vurderer den amerikanske sikkerhedsguru Elias Levy.

Terrorister der vil bruge internettet som mål for en terroraktion, vil kun kunne udrette mindre skade. Afhængigheden af internet er nemlig ikke stor nok til, at et angreb vil få afgørende konsekvenser. De systemer, der betyder noget, er så godt sikret, at terrorister ikke kan trænge ind i dem. Det vurderer en amerikansk sikkerhedsekspert.

Elias Levy regnes for at være en autoritet på IT-sikkerhedsområdet. Han har i mange år været fast tilknyttet alarmeringstjensten BugTraq. Senest har han været med til at skabe firmaet Security Focus, der for nylig er blevet købt af Symantec. Han mener ikke, at internettet er et attraktivt mål for terrorister.

- Ingen livsvigtige funktioner håndteres på nettet. Alle de systemer, der betyder noget, for eksempel styring af el, vand og kommunikation, er så godt sikret, at et indbrud vil kræve enorme ressourcer og viden. Jeg tvivler kraftigt på, at det overhovedet kan lade sig gøre, siger Elias Levy.

Begrænset effekt

Den effekt, der vil kunne opnås af et koordineret angreb på internet, begrænser sig til at lægge webservere ned og påføre gener for brugerne, for eksempel gennem spredning af virus.

- Det som for eksempel kan lade sig gøre, er at sende en virus ud, der kan overbelaste dele af nettet og få servere til at gå ned. Det har vi jo tidligere set eksempler på, men det vil højst kunne skabe gener for brugerne, siger Elias Levy.

En anden mulighed for terrorister er, at benytte den taktik, som visse hackergrupper anvender. Ved at lægge såkaldte ?defaces? på hjemmesider, vil de kunne gøre opmærksom på sig selv.

- Gennem angreb på hjemmesider vil kunne opnås en vis propagandaeffekt. Men igen vil skaden sandsynligvis være begrænset, fordi sådanne angreb som regel bliver opdaget inden for kort tid, og det materiale, som bliver lagt ud, hurtigt fjernes igen, lyder vurderingen fra Elias Levy.

Elias Levy tror, at terroristerne vil holde sig til deres hidtidige metoder:

- Jeg tror, at terrorister vil få langt større effekt ud af de metoder, som de har anvendt indtil nu, for eksempel bombeangreb. Den frygt, der skabes ved disse angreb, er langt større, end den der vil kunne opnås ved et angreb på internettet.

Han vil dog ikke afvise, at der kan komme angreb i fremtiden.

- Det er nok sandsynligt, at angreb vil blive forsøgt, ikke mindst fordi der kan hentes en propagandaeffekt. Så selvfølgelig er det noget, vi skal være opmærksomme på, slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere