Nokia-milliarder tabt i Tyskland

Nokia har indgået en aftale med France Telecom, som sikrer den finske teleleverandør hovedparten af sit lån til det tyske mobilselskab MobilCom. Der mangler dog 2,2 milliarder kroner.

Nokia har leveret endnu et eksempel på, hvor farligt det har været for verdens største leverandører af telenetværk at yde lån til deres kunder for at sikre sig attraktive ordrer.

Nokia har nemlig indgået en aftale med France Telecom, som kontrollerer det tyske mobilselskab MobilCom.

Nokia havde ydet lån på i alt 5,6 milliarder kroner til det tyske selskab, som France Telecom kæmper for at køre videre.

Med aftalen har Nokia reddet hovedparten af pengene, men måtte vinke farvel til 2,2 milliarder kroner for at få sin ordning med franskmændene på plads.

Aktier faldt tre procent
Nokias aktier faldt tre procent i dag, men det havde ikke så meget med Tysklands-aftalen at gøre.

Derimod måtte Nokia barbere en anelse af forventningerne til salget i tredje kvartal, men lovede at lande på det overskud, som tidligere var stillet aktionærerne i udsigt.

Det dækker dog over store forskelle.

Nokias division for salg af netværksudstyr fortsætter nedturen og venter nu en omsætning fem procent under samme periode sidste år. Derimod tjener verdens største producent af mobiltelefoner stadig gode penge, hver gang en ny telefon bliver langet over disken.

Som det er blevet en slags sædvane i forbindelse med Nokias regnskabstal, faldt den svenske konkurrent Ericssons aktier seks procent. Det er væsentligt mere end Nokias egne.

Faldet skyldes, at Ericsson henter en langt større del af sin omsætning fra salg af netværk til teleselskaber. Ericssons aktier faldt, selv om selskabet tidligere i dag offentliggjorde en ordre på 1,2 milliarder kroner til et thailandsk mobilselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere