Maconomy på jagt efter forhandlere

Maconomy kan ikke selv løfte salget af sin software. Derfor er det nødvendigt for selskabet at finde nye partnere. Eftersøgningen er gået i gang, og datterselskaberne i Tyskland og Benelux er omdannet til partnerorganisationer.

Det kan ikke nytte noget, at ville stå for hele salgsindsatsen selv, når virksomheden er skåret ind til benet for at stoppe trækket på bankkontoen. Det erkender Maconomy, der i dag har fremlagt en ny vækststrategi i en meddelelse til fondsbørsen.

Selskabet går nu på jagt efter forhandlere, som skal indgå i et nyt business partner-netværk.

Maconomy har i forvejen seks partnere i forskellige lande til at varetage dele af salget, blandt andet PricewaterhouseCoopers Consulting, som IBM er ved at overtage.

Maconomy indleder sine partnerbestræbelser med at omdanne datterselskaber i Tyskland og Benelux til rendyrkede partnerorganisationer, men lover dog at fortsætte med at yde support til de eksisterende kunder.

Enklere at tilrette

For at gøre livet lettere for partnerne lover Maconomy at frigive udviklingsværktøjer, som gør det enklere at tilrette systemerne til de enkelte kunder.

Samtidig sætter selskabet fokus på forskellige brancheudgaver af sine virksomhedssystemer. En version til reklame- og pr-bureauer er allerede i støbeskeen og ventes på markedet sidst på året. I løbet af de kommende ni måneder forventer Maconomy at udsende tre til fem branchesystemer.

Administrerende direktør Bent Larsen konstaterer, at da han overtog posten efter stifteren, Per Tejs Knudsen, i juni, fik han to opgaver: At få bugt med udgifterne for at nå break-even i andet halvår i år og at beskytte kassebeholdningen.

- Disse tiltag er nu gennemført, og vi er derved godt rustet til at opfylde målsætningerne i vores vækstplan, siger han i fondsbørsmeddelelsen.

Aktionærerne er dog langt fra overbeviste om strategiens velsignelser. Maconomys aktie faldt tirsdag formiddag med godt 14 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere