Artikel top billede

Obama erklærer krig mod identitets-tyveri

En ny national plan i USA skal bekæmpe identitets-tyveri på nettet ved at skabe et fælles ID-system.

Den amerikanske regering har fremsat sin plan for et ID-system som skal gøre det lettere at identificere sig på nettet – og samtidig beskytte mod identitets-tyveri. Den nye plan har fået overskriften National Strategy for Trusted Identies in Cyberspace.

I modsætning til andre lande er det ikke staten, men derimod den private sektor, der skal stå i spidsen for initiativet. Der bliver heller ikke tale om ét nationalt ID-kort, men derimod om flere ID'er, der kan bruges til forskellige tjenester og udstedes af forskellige udbydere.

Foruden netbanking og e-handel skal systemet også give adgang til elektroniske helbredsoplysninger og forskellige andre offentlige tjenester.

En talsmand for regeringen henviser til, at mere end otte millioner amerikanere er ramt af identitetstyveri i det sidste år. Derfor er der brug for et system, som erstatter brugernavne og kodeord.

”Nettet har forvandlet den måde, vi kommunikerer og laver forretninger på, det har åbnet markedet, og koblet vores samfund sammen som aldrig før. Men det har også bragt nye udfordringer, som online-svindel og identitetstyveri, som skader forbrugerne og koster milliarder af dollar om året,” sagde præsident Obama i forbindelse med fremlæggelsen af planen.

Den nye strategi blev præsenteret kun få dage efter at de to senatorer John Kerry (Demokraterne) og John McCain (Republikanerne) fremsatte et forslag til ”no tracking” lovgivning som giver forbrugerne retten til at kræve at de ikke bliver sporet på nettet. I dag kan de enkelte websteder selv diktere sine ”terms of service”, men det er de færreste brugere som læser sig gennem de lange og snørklede tekster.

Regeringens plan betyder altså at den private sektor skal udvikle metoder til at skabe en sikker online-identitet – hvor kan så man bruge den samme ID til at logge på forskellige tjenester i stedet for at skulle huske mange forskellige kodeord.

Planen har fået en positiv modtagelse, men der advares samtidig om at konsekvenserne kan blive dramatiske, hvis denne ”fælles ID” bliver hacket.

Der skal holdes en serie af workshops senere i år for at udvikle konkrete specifikationer, men det ventes at der kan gå mere end fem år inden den færdige tekniske løsning er på plads.

Der er flere informationer om strategien i denne Youtube-video og denne FAQ, som åbenbart skal berolige alle de amerikanere som frygter at regeringen har planer om at oprette en central database for at spore deres færden på nettet.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere