Den personlige computer fylder 30 år

Forgængeren til den moderne personlige computer, Altair 8800, fik sin debut i januar 1975.

I denne måned er det 30 år siden den første personlige computer så dagens lys. I januar 1975 kunne tidsskriftet Popular Electronics præsentere den nye Altair 8800, der blev solgt som samlesæt for 397 dollar. Ed Roberts fra New Mexico havde udviklet maskinen, der hverken havde skærm, tastatur eller harddisk.

Selvom der var tale om en klodset anordning, der skulle betjenes med knapper og lysdioder, blev den nye maskine modtaget med begejstring. Selv Bill Gates skrev sine første programmer på en Altair.

I 1978 fulgte Apple II computeren, men først i 1981 kom IBM's første personlige computer, som for alvor startede pc-revolutionen.

IBM brugte et år på at udvikle maskinen, som havde en processor fra Intel og et styresystem fra Microsoft - begge firmaer klarede sig som bekendt betydelig bedre end IBM, der netop har solgt sin underskudsgivende pc-forretning til kinesiske Lenovo.

Apples Macintosh fyldte 20 år i 2004 - og det samme gjorde den grafiske brugerflade med vinduer, menuer og papirkurv, som gjorde sit indtog med Mac'en og stadig dominerer på pc-skrivebordet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere