CERN starter gigantisk grid-projekt

Det schweiziske kerneforskningsinstitut CERN har startet den første fase af LHC Computing Grid-projektet.

CERN meddeler at den første fase af LHC Computing Grid (LCG-1) projektet netop er startet. LCG-projektets mål er udviklingen af et globalt grid-netværk, som skal forene computere hos forskningscentre i Europa, Amerika og Asien til en virtuel supercomputer.

Instituttet i Geneve huser en 27 kilometer lang underjordisk partikelaccelerator, som bruges til at forske i universets oprindelse.

I 2007 skal det eksisterende anlæg afløses af en ny og endnu større accelerator, Large Hadron Collider (LHC), der vil producere så store informationsmængder, at de ikke kan håndteres i det nuværende system.

Med støtte fra EU har CERN derfor udviklet det nye datagrid-system, som skal levere en processorkraft på 4 millioner SPECint95 - det svarer til omkring 100.000 hjemme-pc'er.

LCG skal gøre det muligt at trække på supercomputere i hele vejen for at behandle de enorme datamængder, som bliver produceret gennem eksperimenterne i det nye anlæg.

Partikelacceleratoren vil producere mellem 12 og 14 petabyte data om året - det svarer til indholdet fra mere end 20 millioner cd'er.

I den første fase skal grid-netværket gradvist udbygges med flere og mere avancerede tjenester.

Visionen er at forskere kan starte komplekse regneopgaver fra deres sædvanlige arbejdsplads-pc, hvorefter systemet selv finder frem til, hvilke ressourcer der behøves for at løse opgaven, og sørger for at flytte de nødvendige filer.

Forskerne behøver ikke beskæftige sig med, om regneopgaven løses på den lokale pc, en supercomputer i USA eller et cluster-netværk i Australien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere