Fransk konkurs truer Mondo

Det danske udviklingsselskab Mondo med 65 medarbejdere er i fare, efter moderselskabet, franske Integra, er gået konkurs. Mondo kan ikke betale gælden til konkursboet, men den danske ledelse har sendt et købstilbud til Frankrig.

Det danske udviklings- og hostingselskab Mondo, som har 65 ansatte, går en usikker fremtid i møde, efter moderselskabet, franske Integra, er gået konkurs.

Integra købte Mondo i december 1999 for aktier, der dengang havde en værdi af 55 millioner kroner. Siden blev Integra selv købt af amerikanske Genuity, hvis navn Mondo også har benyttet herhjemme.

Mondo, som sidste år tabte 11 millioner kroner, har en gæld på 29 millioner kroner til Integra, og administrerende direktør Anders Christian Andersen erkender, at der ikke engang er penge i det danske selskab til at betale renterne.

Direktør afviser konkursrisiko

Alligevel afviser han, at der er overhængende risiko for, at kuratorerne i det franske konkursbo kræver pengene, og dermed i realiteten giver Mondo dødsstødet.

- Der vil indløbe langt flere krav mod et dansk konkursbo, end der er aktiver til at betale, og derfor vil de franske ejere ikke få noget ud af, at det danske selskab går konkurs, forklarer Anders Christian Andersen.

Det største aktiv i det danske selskab er et nyt hostingcenter på Lyngbyvej i København. Det er hovedparten af de 47 millioner kroner, som Integra i løbet af sidste år ifølge avisen Computerworld skød i Mondo.

Den danske ledelsesgruppe har dog selv fået vurderet hostingcentret, og det er ifølge Anders Christian Andersen ikke ret meget værd, hvis det skal sælges for sig selv.

Franskmænd behøver danske Mondo

De seks personer i den danske ledelsesgruppe forventer derfor, at der er gode chancer for, at det bud, de selv har givet på Mondo, går igennem. Buddet er ellers ifølge avisen Computerworld ikke større, end de seks selv ?kan løfte den økonomiske byrde?, og det er en forudsætning, at kuratorerne slår en streg over gælden på 29 millioner kroner.

- Det er den eneste måde, de franske ejere kan redde nogle penge på. Vi ser det derfor ikke som en risiko, at franskmændene afviser at sælge. Derimod kan der komme højere bud, siger Anders Christian Andersen.

Han tilføjer, at der i ti måneder har været planer om at udskille Mondo fra resten af Integra, som koncentrerer sig om hosting, hvor de danske udviklingsaktiviteter ikke passer ind. Derfor forventer han, at hvis der kommer en køber til hele den europæiske Integra-forretning, så vil Mondo blive udskilt i et selvstændigt selskab bagefter.

Anders Christian Andersen antyder dog, at en ny ejer ikke har meget at bruge underskudsgivende Mondo til.

- Det kan kun lade sig gøre at vende underskuddet ved, at ledergruppen bliver medejere og går ned i løn, forklarer han.

Lønnedgangen kan dog ikke opveje alle 11 millioner kroner i underskud fra sidste år, men ifølge den danske direktør trak omkostningerne ved at være en del af en stor koncern også Mondo ned i røde tal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere