Sagen om DeCSS genoptages

Retten behandler i morgen, tirsdag, ankesagen om programmet DeCSS, der fjerner kopibeskyttelsen fra DVD-skiver.

Sagen mod Eric Corley fra hackerwebstedet 2600.com genoptages tirsdag i Second Curcuit US Court of Appeals i Manhatten, New York. Eric Corley blev hevet i retten af de amerikanske filmstudier. Han havde via hjemmesiden 2600.com et link til programmet DeCSS, og retten besluttede i august sidste år, at det er ulovligt at lave links til programmet DeCSS.


DeCSS er et lille program med to funktioner. Det kan afspille DVD-film på Linux maskiner og det kan fjerne kopibeskyttelsen på DVD-film. De amerikanske filmstudier vil have programmet fjernet fra Nettet, af frygt for, at det bruges til at piratkopiere DVD-filmene.


Dommen fra august, hvor det blev besluttet at det er ulovligt at linke til DeCSS, skal nu stå sin prøve i appelretten. Analytikere anser dommen for meget kontroversiel.


Læs også:

  • Synger ulovlig hackerkode på MP3-hit (14. september 2000 )


  • DVD-hackere tester rettens ord (21. august 2000)


  • DVD-sagen: Ulovligt at linke til DeCSS (18. august 2000)


  • DVD-sagen: Anklageren mangler beviser (9. august 2000)


  • DVD-retssagen er startet (19. juli 2000)


  • Filmstudier sagsøger DVD-hackere (17. januar 2000 )



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Itm8 | IT Relation A/S
    Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere