SuSE 8.0 startet på Xbox

Folkene bag The Linux Xbox Project har haft held til at få startet Linux-distributionen SuSE 8.0 på Xbox. Det kommer ugen, efter at idemanden bag projektet forlod det efter betænkligheder ved den anonyme sponsor bag en samlet præmiesum på 1,5 millioner kroner.

For et par uger siden oplyste folkene bag The Linux Xbox Project glædestrålende, at de havde formået at boote Linux-kernen på en Xbox. Projektets formål er at omdanne Microsofts spilkonsol til en arbejdsstation med Linux.

Nu rapporterer projektet, at det er lykkedes at få en af de større kendte Linux-distributioner, tyske SuSE 8.0, op at køre på en Xbox. Det dokumenterer folkene med en samling skærmbilleder.

Ifølge onlinemagasinet The Register er der brugt et USB-keyboard og en tv-skærm - og det er blandt andet lykkedes at køre StarOffice og Linux-spillet TuxRacer. Imidlertid understreger The Register, at inden folk bliver for begejstrede over TuxRacer, skal de vide, at Xbox kun klarer at loade en frame per sekund.

Foreløbig må Linux-entusiaster nøjes med skærmbillederne, men projektets nyhedsside lover udviklerne, at der snart kommer en guide til installation af SuSE 8.0.

Idemand forlader projektet

The Linux Xbox Project blev etableret i august sidste år, men brød først for alvor gennem den brede nyhedsmur, da en anonym sponsor udlovede præmier på i alt 1,5 millioner kroner (200.000 dollars) til fordeling i mindre bidder.

Pengene vil blandt andet blive overrakt til de personer, der formår at udvikle en ny BIOS og drivere til Xbox samt får usigneret kode til at køre fra en cd. Tidsfristen er januar 2003.

Imidlertid har idemanden bag projektet, Enrico Kern, forladt det for en uge siden. Han er utilfreds med den nuværende projektleder, Michael Steil, der har taget beslutninger på egen hånd - uden at rådføre sig med de andre Linux Xbox-folk.

Desuden har Enrico Kern problemer med den anonyme sponsor, som han kender identiten af. Sponsoren har været rodet ind i fejltagelser omkring licenser og har flere gange været forsinket med offentliggørelse af kode.

Mere vil han ifølge Newsforge.com ikke oplyse af hensyn til sponsorens identitet.

Dog mener han, at donationen på de 1,5 millioner kroner har fjernet "al sjov og kunst ved projektet".

- Al for mange folk er strømmet til projektet, gode programmører, men de er kun interesserede i pengene, som han udtrykte det.

Enrico Kern fik ideen til The Linux Xbox Project efter at have hørt om en Microsoft-ansat, der ville bruge Xbox som webserver.

Vil du vide mere om The Linux Xbox Project?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere