Tinglysnings-direktør fik bonus på kvart mio.

Domstolsstyrelsens direktør blev belønnet for dyr skandale.

Mens den digitale tinglysning kom til at betyde ekstraudgifter på tusindsvis af kroner for danske boligejere, gik det markant anderledes for manden, der stod i spidsen for projektet.

Computerworld kan i dag fortælle, at Domstolsstyrelsens direktør Adam Wolf i perioden fra 2007 til 2010 – mens den digitale tinglysning blev udviklet – hvert år fik en årlig bonus – til trods for, at udviklingen af det store projekt i flere omgange blev både meget dyrere og meget langsommere end meldt ud fra starten.

I alt modtog Adam Wolf 265.000 kroner i perioden i såkaldte engangsvederlag – en særlig bonus, han kunne lægge til sin årsløn på 1,2 millioner kroner.

Computerworld citeter Personalestyrelsen for, at engansgvederlag skal anvendes som et ”målretttet og fleksibelt ledelsesinstrument.”

Hos Danske Boligadvokater, der ofte har kritiseret de kaotiske forhold i tinglysningen, siger formand Jan Schøtt-Petersen, at det virker stødende ligefrem at give en ekstra præmie for tinglysningscirkusset.

Tusindvis af danskere har pådraget sig ekstra renteudgifter på både fem og formentlig også sekscifrede beløb på grund af tinglysningsskandalen. Omkostningerne er renteudgifter til mellemfinansiering i de ofte mange måneder, hvor folk har måttet vente på at tinglysningen af deres skøde blev gennemført så de kunne få købesummen udbetalt.  I alt vurderes skandalen at have kostet op imod en milliard kroner.
 




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere