Bred støtte til moms på elektroniske tjenester

Lovforslaget om moms på digitale produkter blev førstebehandlet fredag og fik bred støtte i Folketinget.

Den korte førstebehandling af lovforslaget om moms på elektroniske ydelser fredag viste at der er bred støtte til initiativet i Folketinget. Lovforslaget skal gennemføre et nyt EU-direktiv om moms på ydelser leveret ad elektronisk vej. Det gælder bl.a. musik, film og andre digitale produkter, som hentes på nettet.

Selv Enhedslisten er positiv over for lovforslaget om e-moms, mens Venstre hæftede sig ved, at forslaget lukker et skattehul som kan udnyttes af danske selskaber. Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet bebudede en række spørgsmål om, hvordan off- og online ydelser skal defineres.

Formålet med det nye direktiv er bl.a. at forbedre EU-virksomhedernes konkurrencemæssige situation i forhold til virksomheder etableret uden for EU.

Fra den 1. juli 2003 skal alle medlemslande indføre regler om, at salg af digitale tjenesteydelser fra EU-virksomheder og ud af EU skal være fritaget for moms, mens salg af disse ydelser fra ikke-EU-virksomheder og ind i EU skal være momspligtigt og beskattes i det EU-land, hvor forbruget sker.

Mens firmaer indenfor EU betaler den momssats, der gælder i sælgers hjemland, skal sælgere udenfor EU afregne med momssatsen for køberens hjemland - fra 15 pct. i Luxembourg til 25 pct. i Danmark.

Skatteministeriet fortæller at de nye regler forventes at være provenuneutrale. Lovforslaget gennemfører også et nyt EU-direktiv om momsfakturering, som bl.a. skal give danske virksomheder bedre muligheder for at opbevare elektroniske momsfakturaer i udlandet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere