Ericssons milliarder rækker kun et år

Tirsdag afsluttede netværksoperatøren Ericsson den aktieudvidelse, der skal skaffe 24 milliarder kroner til afbetaling af gæld. Men allerede nu advarer analytikere om, at Ericsson kan løbe tør for penge næste år.

Knap har netværksproducenten Ericsson formået at skubbe de akutte finansielle trusler fra døren, før analytikere fra internationale investeringsbanker peger på nye problemer i horisonten.

Tirsdag lukkede selskabet for tegning af nye aktier, der skal skaffe 24 milliarder svenske kroner i kassen, hvoraf de 17,5 milliarder kroner skal bruges til at betale kortfristet gæld, der ifølge bestyrelsesformand Michael Treschow skal sikre selskabet, indtil det igen opnår balance i regnskabet.

Men allerede næste år kan Ericsson blive nødt til at hente nye milliarder, vurderer analytikeren Aengus McMahon fra Henderson Investors i London overfor finanstjenesten Bloomberg.

Han peger på, at Ericsson bruger 1,1 milliarder kroner om måneden til at dække underskud og betale af på gælden. I alt vil netværksproducenten bruge 32 milliarder kroner over de næste 16 måneder.

- Hvis markedet ikke bliver bedre eller fortsætter med at forværres - og såfremt selskabet vedbliver med at brænde penge af i det nuværende tempo, så behøver det hurtigt flere penge, siger han og nævner slutningen af 2003.

Færre strenge at spille på

Den administrerende direktør, Kurt Hellström, advarede i juli om, at salget af produkter til mobile netværk vil falde 15 procent i år. Det kommer til at koste Ericsson et nyt underskud i år 2002, der vil tære på pengekassen.

Oveni forventer investeringsbanken Merrill Lynch, at netværksmarkedet falder yderligere 13 procent næste år. Som kreditanalytikeren Stephan Michel fra Barclays Capital udtrykker det:

- Jeg kan ikke se, hvordan Ericsson vil kunne blive tilfreds med de få likvide midler, som selskabet vil have ved udgangen af 2003. I den industri er der kun et at gøre - at skaffe mere kapital, siger han til Bloomberg.

Selskabets alternativer er begrænsede. Der er ikke mange aktiver tilbage at sælge ud af, efter Ericsson sidste år solgte for 19 milliarder kroner (2,6 milliarder dollar).

Desuden er medarbejderstaben snart halveret - fra 106.000 ansatte i 2000 til nu 60.000 personer ved udgangen af næste år.

I øvrigt ventes Ericsson at offentliggøre det endelige resultat af aktie-emissionen på fredag.

Vil du vide mere om Ericsson?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere