EU: Internet-moms træder i kraft den 1. juli

Fra den 1. juli skal alle virksomheder opkræve moms på digitale produkter som musik, film og software.

Ved udgangen af denne måned træder et nyt EU-direktiv om moms på elektroniske ydelser i kraft i alle medlemslande. Direktivet betyder, at virksomheder fremover skal opkræve moms når de sælger musik, film og software på nettet.

Formålet med det nye direktiv er blandt andet at forbedre EU-virksomhedernes konkurrencemæssige situation i forhold til virksomheder etableret uden for EU.

Selskaber i EU opkræver allerede i dag moms på digitale tjenester, mens virksomheder udenfor EU ikke behøver opkræve moms - og derfor kan sælge til lavere priser.

Fra den 1. juli er salg af digitale tjenesteydelser fra ikke-EU-virksomheder og ind i EU momspligtigt og skal beskattes i det EU-land, hvor forbruget sker.

Mens firmaer inden for EU betaler den momssats, der gælder i sælgers hjemland, skal sælgere udenfor EU altså afregne med momssatsen for køberens hjemland - fra 15 pct. i Luxembourg til 25 pct. i Danmark.

Internet-giganten AOL Europe har reageret ved at flytte sit kontinentale hovedkvarter til Luxembourg, mens andre firmaer som eBay og Amazon.com ventes at hæve priserne for at afspejle de nye afgifter.

Det danske skatteministerium har tidligere oplyst at de nye regler forventes at være provenuneutrale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere