Ny medieafspiller fylder din iPod med rippede videofiler

Den nye version af medieafspilleren RealPlayer udvisker grænsen mellem streaming-video og filmdownload. Det kan åbne for en ny bølge af piratkopiering.

RealNetworks har netop startet den offentlige betatest af RealPlayer SP version 12 (hvor SP står for »Social and Portable«). En af de spændende nyheder i den seneste version af medieafspilleren er muligheden for at »rippe« streamede Flash-videoer fra nettet og konvertere dem til formater der er egnet til mobile enheder som f.eks. iPhone og iPod.

Der findes allerede utallige værktøjer på nettet, som kan bruges til at gemme streamede videoklip, og der er også mange programmer som kan konvertere mellem forskellige formater. Men RealPlayer SP reducerer hele denne besværlige proces med at finde de rigtige programmer, kopiere og indsætte adresser for videoklippene og finde de nødvendige filer, til et par klik med musen.

Det har aldrig været lettere at gemme Flash-video fra nettet - RealPlayer SP sørger endda for at kopiere den færdige konvertede mobilvideo direkte ind i iTunes.

Når RealPlayer SP er installeret kommer der automatisk en lille popup-besked frem på alle sider med Flash-video, hvor man bliver spurgt om man ønsker at gemme filen. Det tager så et par minutter at kopiere filen og konvertere den til et format som H.264 (video) eller MP3 (lyd), så den kan afspilles på f.eks. en iPod.

Medieafspilleren kan også konvertere videofiler direkte til lydfiler, som jo kræver væsentlig mindre plads på den mobile enhed.

Kombineret med effektive videosøgemaskiner som Googles videosøgning og Microsofts nye Bing er det nu blevet ekstremt let at fylde sin Ipod med video - det kan også åbne for en ny bølge af piratkopiering.

Det er en kendt sag at internet-tjenester som YouTube også bliver brugt til at sprede oceaner af piratkopieret materiale, selvom Google kæmper en brav kamp for at finde og fjerne piratkopierne. I modsætning til de forskellige fildelingstjenester er YouTube ikke en download-tjeneste - de enkelte videoklip er kun tilgængelige som streams, og ikke som downloads, og en piratkopieret stream kan hurtigt fjernes igen.

Men RealPlayer SP har store konsekvenser for YouTube, for det betyder at tjenesten reelt kommer til at fungere som et download-arkiv. Alle videoer på YouTube kan nu downloades med et klik - undtagen dem, der er markeret som »copyright-beskyttet«. Men det gælder kun for en lille del af videoerne på YouTube.

RealPlayer SP kan dermed øge presset på YouTube-ejeren Google for at få ryddet op og fjernet de piratkopierede materiale. Ellers kan Google hurtigt risikere at få en pirat-retssag på halsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere