Telenor: Dansk UMTS har ingen interesse

Hovedejeren af Sonofon, Telenor, afviser at købe en dansk UMTS-licens, hvis Orange må opgive sin licens. Nordiske fusioner er heller ikke på tale.

Sonofon skal ikke regne med at få en UMTS-licens, selv om Orange eventuelt bliver tvunget til at lukke eller opgive sin licens på grund af stridighederne mellem ejerne.

Jon Fredrik Baksaas - ny koncernchef for det norske teleselskab Telenor, der ejer 53,5 procent af Sonofon - fastslår, at UMTS i Danmark ? eller Sverige for den sags skyld ? slet ikke har nogen interesse.

Meldingen kommer på trods af, at Telenor selv bød på en dansk UMTS-licens for et år siden.

Dengang var nordmændene ikke villige til at betale de 948 millioner kroner, som endte med at blive prisen.

Telenor måtte byde på den danske licens alene, fordi amerikanske BellSouth, som ejer den resterende del af Sonofon, ikke ville deltage i finansieringen.

Ikke interesseret i konsolidering

Jon Fredrik Baksaas er heller ikke interesseret i at deltage i den konsolidering, som alle analytikere peger på, er nødvendig i Norden, hvis teleselskaberne skal tjene penge. Han fastslår over for den svenske avis Finans Vision, at der ikke er planer om en større fusion i Norden.

Derimod vil Telenor-chefen stadig gerne købe det finansielt trængte nordiske selskab Song Networks, hvis ejere allerede har afvist et bud fra nordmændene.

Telenor-chefen er også klar til at bruge pengene i andre lande, hvor mobiltelefoner endnu ikke er så udbredte. Det skal sikre hurtigere vækst end TDC og Telia/Sonera.

- Når Telenor ikke er interesseret i UMTS i Danmark i dag, så må det være fordi markedssituationen har ændret sig i det år, der er gået siden auktionen. I branchen er der generelt en antagelse om, at der er for mange mobilselskaber om buddet og udsigterne til, at UMTS kommer til at kaste penge af sig foreløbig, er meget begrænsede, siger direktør Torben Rune fra telekonsulentfirmaet Netplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere