Dyremose: Metal-boss misinformeret

Ifølge Henning Dyremose burde Per Påskesen fra Dansk Metal's IT- og Telepolitiske sekretariat slet ikke blande sig i sagen om de 630 TDC-afskedigelser.

TDC's koncerndirektør, Henning Dyremose, mener, at Per Påskesen fra Dansk Metal's IT- og Telepolitiske sekretariat er misinformeret og slet ikke burde blande sig i sagen om de 630 TDC-afskedigelser.

»Vi har undret os over Per Påskesens udtalelser. Det kunne godt tyde på, at der mangler noget intern kommunikation i Dansk Metal, om hvad der sker i denne her sag. Jeg kender Per Påskesen fra tidligere som en dygtig og hæderlig person, men i denne sag virker det ærlig talt som om, han er misinformeret,« siger Henning Dyremose til ComON.

Per Påskesen mener nemlig, TDC har fremlagt et uacceptabelt tilbud til de medarbejdere, der skal fratræde deres stillinger, men hos TDC har man en anden opfattelse.

For det første understreger Henning Dyremose, at TDC ikke skal forhandle direkte med Per Påskesen, men udelukkende med de lokale tillidsfolk i TDC's afdelinger.

»Det er ikke relevant, om Per Påskesen er tilfreds - det er mere relevant om fratrædelsesordningerne tilfredsstiller de medarbejdere, der er i virksomheden. Vi skal alene forhandle med Dansk Metal på virksomheden TDC, og det har vi gjort,« siger Henning Dyremose til ComON.

Desuden påpeger Henning Dyremose, at TDC - efter hans opfattelse - har tilbudt ganske rimelige fratrædelsesvilkår for de 630 medarbejdere.

»Vi mener ikke, der er noget at forhandle om, for problemerne bliver løst på en anden måde,« siger Henning Dyremose til ComON.

Foreløbig har 170 af de 630 medarbejdere har valgt at fratræde frivilligt, men TDC forventer, at i alt 300 medarbejdere vil vælge denne løsning. De øvrige 330 har TDC forsøgt at tilfredsstille ved blandt andet at give dem mulighed for intern jobsøgning med fortrinsret, ved at tilbyde dem efteruddannelse og ved at tilknytte en HR-konsulent fra TDC, som kan hjælpe dem med jobsøgning.

TDC og tillidsfolkene udfærdigede mandag den 7. marts en uenighedsprotokol, hvor de enedes om at være uenige. Men ifølge Henning Dyremose er medarbejderne på TDC generelt tilfredse med de tilbud, de har fået, hvilket ifølge TDC-bossen også fremgår af, at der kun har været få og spredte udtryk for utilfredshed i form af arbejdsnedlæggelser. Derfor mener han også, at Per Påskesens reaktioner er med til at fastholde et forkert billede af tingenes tilstand.

»Hvis Per Påskesen har brug for at blive bedre informeret, er han velkommen til at komme op på mit kontor, så jeg kan forklare ham, hvordan det hænger sammen,« siger Henning Dyremose til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere