Artikel top billede

Mød Nordkorea på nettet

Det lukkede Nordkorea har opdaget Twitter og Youtube.

Det kommunistiske Nordkorea er et af de mest lukkede lande i verden, men nu har landets regime valgt at åbne sig en smule for omverden – i hvert fald på nettet, hvor Nordkorea har fået sin egen Twitter-konto og Youtube-kanal.

Den nye Twitter-konto blev oprettet i sidste uge under navnet @uriminzok – en forkortelse af et et koreansk ord, der betyder ”vores folk”. Den har allerede lidt under 10.000 abonnenter. Indholdet er kun på koreansk og det meste er de sædvanlige anklager mod Sydkorea og det ”imperialistiske” USA.

I den nye Youtube-kanal finder man omkring 80 videoer med propaganda og budskaber, som især beskæftiger sig med den omstridte sænkning af en sydkoreansk patruljebåd, der har udløst nye spændinger på den koreanske halvø.

Det menes at indholdet er produceret af en afdeling af det nordkoreanske kommunistparti. Og informationerne er kun henvendt til udlandet. Kun meget få af landets 23 millioner indbyggere har adgang til nettet, og der er ingen pressefrihed i landet.

Nordkorea har allerede et statsligt nyhedsbureau, der sender propaganda ud på engelsk, så der gættes på at nordkoreanerne snart også vil begynde at sende engelsksproget materiale ud på nettet.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere