Endegyldigt farvel til papirregninger

Fra 1. januar 2006 vil alle papirregninger, der sendes til det offentlige, blive returneret til afsenderen. Efter en lang indkøring er det dermed endegyldigt slut med papirregninger.

Med udgangen af 2005 vil det ikke længere være muligt at sende papirregninger til de offentlige danske myndigheder. Hvis man alligevel sender en papirregning, vil man få den tilbage med en anmodning om, at man i stedet sender en elektronisk faktura.

Det var meningen, at e-faktua skulle indføres fra 1. februar 2005, men på grund af modstand fra flere af erhvervslivets organisationer opfordrede finansminister Thor Pedersen de offentlige myndigheder til at udvise fleksibilitet i en overgangsperiode - men nu er det slut.

»Nu trækker de en streg i sandet, og det er jo egentlig ok. Det, vi især var imod dengang, var den hast, hvormed det skulle gennemføres. Men nu er der efterhånden tilstrækkelig informationn om det, og nu er det rimeligt at forvente, at private leverandører kan fremsende regningen elektronisk,« siger chefkonsulent i Erhvervsorganisationen HTS, Christian Sestoft, til ComON.

Han forklarer, at det gode ved den nye nultolerancepolitik er, at man, uanset om man har indsendt en acceptabel eller en fejlbehæftet regning, vil få et svar med det samme.

Det var blandt andet modstand fra HTS, Dansk Transport og Logistik, De Samvirkende Købmænd og Dansk Byggeri, der i januar 2005 fik finansministeren til at opfordre det offentlige til at udvise fleksibilitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere