Spider-Man i retten

En retssag om digital billedmanipulation kan forsinke Hollywood-filmen "Spider-Man".

Produktionsfirmaet Columbia Pictures er løbet ind i juridiske problemer kun to uger inden den nye "Spider-Man" film kommer i biograferne. Sherwood 48 Associations, et ejendomsfirma i New York, kræver at retten skal udstede et fogedforbud mod filmen, hvilket kan forsinke premieren med flere uger eller måneder.

Sherwood ejer flere bygninger på New York's Times Square, og sælger annonceplads på gigantiske reklametavler. Men Columbia Pictures har gennem digital billedmanipulation udskiftet reklametavlernes indhold med sine egne partnere i en filmtrailer, som allerede er frigivet, og sandsynligvis også i selve "Spider-Man" filmen.

En gigantisk annonce for Samsung er udskiftet med reklame for avisen USA Today, fortæller Sherwood, og en anden reklametavle for tv-stationen NBC er blevet retoucheret bort. Gennem denne billedmanipulation har Columbia forvoldt "uoprettelig skade," hævder Sherwood.

Ejendomsselskabet fremfører at annoncører ikke kun ønsker at deres reklamer skal ses af fodgængere og trafikanter på Times Square, men også satser på at billederne bliver spredt gennem aviser og magasiner, tv-programmer og film.

Foruden en erstatning for den trailer som allerede er udsendt kræver Sherwood en andel af den finansielle gevinst, som Columbia har opnået ved at udskifte annoncerne. Men USA Today har allerede erklæret at man ikke har betalt for reklamen i filmen.

Forklaringen skal måske findes et andet sted. Columbia Pictures ejes af den japanske koncern Sony, som åbenbart ikke ønsker at filmen skal indeholde reklame for rivalen Samsung eller NBC, der ejes af konkurrenten General Electric.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere