Danionics nedjusterer dramatisk

Ordrebøgerne er ikke blevet fyldt i det tempo i første halvår, som batteriproducenten Danionics havde regnet med. Derfor halverer selskabet sine forventninger til årets omsætning til 200-250 millioner kroner.

De store ordrer er lige om hjørnet, men de lander bare ikke i indeværende år. Det er budskabet i den fynske batteriproducent Danionics rapport for første halvår af 2002.

Omsætningen har stort set været som forventet, skriver selskabet, men udsigten for andet halvår er ændret radikalt, da kunderne har udskudt deres ordrer eller skubbet projekters start.

Danionics A/SHalvårsregnskab
Millioner kroner1. halvår 20021. halvår 2001
Omsætning103,5126,1
Resultat af primær drift (EBIT)-23,7-38,6
Resultat før skat -38,0-28,8
Resultat-38,0-28,8
Egenkapital403,6421,2
Antal ansatte292322
Derved vil en del af den forventede omsætning ikke blive bogført før 2003. Derfor bliver Danionics nødt til at foretage en drastisk nedjustering.

Hvor forventningen til omsætningen for hele året tidligere lå på 450-650 millioner kroner, er den halveret til blot 200-250 millioner kroner.

Al tale om et overskud - som selskabet spåede for seks måneder siden - er vendt til snak om underskud på linie med 2001. Det blev på 49 millioner kroner.

Håbet om et overskud kan Danionics så overføre til 2003. Ifølge selskabet selv skorter det ikke på forespørgsler, hvor antallet er steget betydeligt.

Der er også blevet indgået ordrer i første halvår, der kan blive indbringende for selskabet - blandt andet om levering af batterier til tablet pc'er og flere mærker af håndholdte terminaler (PDA) og bærbare computere.

Dog konstaterer Danionics, at det tager længere tid at trænge ind på den resterende del af markedet for tablet pc'er end forventet.

Markedet har ikke taget nedjusteringen nådigt op. Aktien er faldet med ni kroner til kurs 42.

Følg aktien her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere