Nyt 360 grader videokamera

Et dansk firma skal markedsføre den seneste teknologiske landvinding inden for digitale billeder: Videofilm optaget med 360 graders objektiv.

Nu kan man selv bestemme, om det er skurken eller helten, bruden eller gommen, Venstre-manden eller socialdemokraten, man vil holde nøje øje med.

360 grader-videoen kræver et meget iøjnefaldende objektiv og et digitalt video kamera i den dyrere ende af prisskalaen - her fra Sony. Foto: JS Imaging
Det danske firma JS Imaging har fået eneretten på at markedsføre en ny videoteknologi, der gør det muligt at optage 360 graders video på den samme optagelse.

Teknikken er beregnet til internettet og til cd-rom produktion og giver brugerne en oplevelse af at være centrum i videofilmen, idet man kan dreje sig rundt og selv følge det interessante i filmen.

Ved at montere et 360 graders objektiv på et godt digitalt videokamera er det muligt at optage en film i 360 grader i ét skud, uden redigering.

Vælg yndlingspolitiker

Målgruppen er bred, og direktør John Sommer, JS Imaging, nævner en kommune som eksempel:

- Bogstaveligt talt kan de åbne byrådsmøder nu blive endnu mere åbne for alle borgere. Man monterer blot en 360 graders linse på et videokamera, placerer dette centralt i byrådssalen og kobler kameraet til en computer, som herefter udsender byrådsmødet direkte til borgerne via internettet, forklarer John Sommer.

- Så kan man dreje sig rundt og følge sin yndlingspolitiker. Det vil om noget skabe større nærhed og medindflydelse i lokalsamfundet, tilføjer John Sommer.

Det er det franske firma EGG Solution, som arbejder inden for 360 grader optisk teknologi og software, der står bag udviklingen af videoteknologien.

Prøv en 360 graders helikoptertur på din egen computer:
Klik her!
Videoteknologien efterfølger muligheden for at tage still-billeder i 360 graders format, som i længere tid har været benyttet af blandt andre ejendomsmæglere til at præsentere boliger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere