John Trolle i ny konkurs

Manden bag Danmarkshistoriens største it-konkurs, den forhenværende mangemillionær og direktør for Memory Card Technology John Rasmussen (tidlg. Trolle) er havnet i en ny konkurssag. Denne gang er det hoveddelen af hans europæiske RAM-firma Memory Corp N.V. i Belgien, der har måttet dreje nøglen om efter uenighed i aktionærkredsen.

I 2001 måtte Memory Card Technology i Århus indstille produktionen af hukommelses-moduler og blev erklæret konkurs med en gæld på 624 millioner kroner. Selskabets skaber, John Trolle, blev som del af de til tider stærkt kulørte efterdønninger fra sagen erklæret personligt konkurs. Det forhindrede ham ikke i at stå bag flere senere forsøg på at stable en ny europæisk hukommelses-gigant på benene, for selvom han skiftede navn fra Trolle til Rasmussen, var iværksættertrangen og interessen for computerhukommelse tilsyneladende ikke glemt.

Forleden gik det imidlertid galt igen. Den 30. oktober blev Memory Corp N.V. i Belgien erklæret konkurs, fremgår det af en brev fra advokatfirmaet Vanhoucke i Antwerpen til selskabets debitorer.

Selskabet fungerede som administrations- og logistik-selskab for Memory Corp-koncernen, som John Rasmussen står i spidsen for.

Tilbage i Memory Corp-koncernens er nu blot en slags holdingselskab uden egenlige aktiviteter - ifølge John Rasmussen ejer selskabet visse rettigheder til produktionsfaciliteter i Østen. Desuden står Memory Corp som delvis ejer af en lille håndfuld Memory Corp-selskaber i blandt andet Danmark og Sverige. Disse selskaber fortsætter på trods af konkursen, idet et nyt selskab, Optimem, har overtage aktiviterne i den krakkede belgiske firma.

Om årsagen til konkursen siger John Rasmussen til ComON:

»Det skyldes en strid mellem auktionærerne, nej, en uenighed mellem auktionærerne.

Hvad handlede den strid om?

»Det ønsker jeg ikke at komme ind på.«

Men du er ikke selv aktionær?

»Nej, jeg er direktør for koncernen, det, du kunne kalde holding-selskabet, som ligger i Holland,« siger John Rasmussen.

Ifølge en email fra Memory Corp Nordic vil dette selskabs aktiviteter ikke forandres som følge af konkursen, men selskabets kunder vil fremover modtage fakturaer fra den nye ejer, Optimem, der har overtaget aktiviteterne fra Memory Corp i Belgien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere