Fremtidslaboratorium skal tjene penge

Xerox' forskningscenter PARC er stedet, hvor den personlige computer, det grafiske operativsystem og laserprinteren trådte sine barnesko. Men nu skal det være slut med de geniale ideer - nu skal der tjenes penge.

Palo Alto Research Center har længe været et smertens barn for Xerox. På den ene side har PARC frembragt nogle af de mest betydningsfulde opfindelser i det 20. århundrede, som computermusen, det grafiske interface og den første personlige computer. Men PARC har altid kun været en udgiftspost - Xerox har aldrig rigtig tjent penge på forskningseventyret.


Nu skal det være slut med den dyre grundforskning. Xerox har annonceret at PARC bliver skilt ud og reorganiseret som en kommerciel virksomhed, der får som målsætning at tjene penge - ikke tænke store tanker, der 20 år senere bliver udmøntet i kommercielle produkter af en anden virksomhed.


Xerox - der er mest berømt for sine kopimaskiner - forhandler med forskellige "strategiske partnere", som skal investere i det nye kommercielle PARC. En børsnotering kan også komme på tale. PARC beskæftiger i dag 270 medarbejdere, som råder over et budget på omkring 600 millioner kr. om året.


Men fremover får PARC en ny topledelse, som skal godkende alle udgifter, og en salgsafdeling, der skal vurdere, om opfindelserne kan forvandles til kommercielle produkter. Spørgsmålet er, om PARC fortsat kan fastholde nogle af USA's bedste hjerner, når forskningen fremover skal styres af kommercielle interesser.


(Kilde: Der Spiegel)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere