Etisk hacker arresteret i italiensk aflytningsskandale

På vej til at deltage i en norsk konference blev it-sikkerhedskonsulenten Roberto Preatoni arresteret, sigtet for spionage. Sagen udløber af en italiensk skandale om aflytning og etiske hacking, som ikke var helt etisk.

Roberto Preatoni er kendt som stifter af en børs ved navn WabiSabiLabi, hvor it-sikkerhedsfolk kan udbyde oplysninger om sikkerhedshuller, de har fundet, og på den måde finansiere deres arbejde.

Han er desuden en hyppigt brugt foredragsholder - ifølge computerworld.com blandt andet på Microsofts nylige Blue Hat sikkerhedskonference, og han har gennem sit arbejde som sikkerhedskonsulent beskæftiget sig med etisk hacking i form af penetreringsanalyser. Blandt kunderne til sidstnævnte aktivitet var det italienske teleselskab Telecom Italia. De hacker-aktiviteter, der fandt sted her, var dog tilsyneladende ikke helt etiske.

Da Roberto Preatoni forleden blev arresteret i lufthavnen i Milano havde det intet med hans børs for sikkerhedshuller at gøre, men derimod hans deltagelse i et ti mand stort team af sikkerhedseksperter kaldet Tiger Team. Teamet er ledet af Fabio Ghioni, der er, eller rettere: var, chef for Telecom Italias afdeling for it-sikkerhed.

Ifølge computerworld.com er medlemmer af Tiger Team blevet arresteret for spionage mod en af Telcom Italias konkurrenter, samt mod sikkerhedsanalysefirmaet Kroll Inc. og mod to journalister ved avisen Libero.

En del af de italienske og måske ikke helt etiske hackere i Tiger Team blev arresteret tilbage i januar.

Roberto Preatoni og Fabio Ghioni er begge kendte skikkelser i det internationale it-sikkerhedsmiljø. De holdt blandt andet et fælles oplæg på konferencen Hack In The Box i september 2006, hvori de argumenterede for, at de vestlige landes forsøg på at gardere sig mod terrorisme har ført til øget forsøg på at kontrollere og enddog manipulere med befolkningerne.

Sikkerhedskonferencen "Parianoia blev holdt i onsdags - uden Roberto Preatoni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere