Danware lægger firewall i mølposen

It-sikkerhed blev ikke nogen guldgrube for Danware. Salget af den firewall, man købte for to år siden og lancerede sidste år, er så skuffende, at produktet nu er lagt i mølposen.

Da den blev lanceret af sin skaber tilbage i 2002 var det med løftet om et helt nyt niveau for beskyttelse af personlige computere: Den Personlige Firewall, udviklet og markedsført af firmaet Callisoft, udmærkede sig ved - modsat de traditionelle firewalls - at lægger sikkerhedsfunktionerne ind under operativsystemet og ikke i applikationslaget, hvorfor det skulle være stort set umuligt for et fjendtligt program at fjerne brandmuren eller sætte den ud af kraft.

Danware købte Callisoft i foråret 2003 og selvom produktet allerede dengang var på markedet, havde Danwares udviklere brug for næsten halvandet år til at pudse firewall'en af og gøre den helt klar til verdensmarkedet.

I november sidste år i blev den så lanceret, men siden har man hørt meget lidt til Danwares aktiviteter på sikkerhedsområdet.

Spørger man Danware-direktør Peter Grøndahl om hvorfor han går så stille med dørene, når nu kundernes it-sikkerheds-problemer kun er blevet større, svarer han, at det trods alle forsøg har været umuligt at sælge firewall'en.

»Vi vil relancere den og kommer til at gøre noget på et senere tidspunkt. Men i øjeblikket ligger den i mølpose,« fortæller han til CRN.

Firewall'en fik ellers god presseomtale da den sin tid kom frem?

»Det ved jeg da ikke, om den gjorde. Hvis den havde fået så fantastisk god presse, så havde den vel for pokker også solgt. Det er netop en erkendelse af, at der er et misforhold mellem produktets kvalitet og dets omsætning. Det er et fantastiks produkt, men det har ingen omsætning. Så må der være et eller andet man gør galt i kommunikationen til dem, der skal købe det,« siger Peter Grøndahl.

Ud over at kontrollere, hvad der sendes til og fra computeren og lukke kommunikationsportene om nødvendigt - som en traditionel firewall gør - kontrollerer NetOp Desktop Firewall også, hvilke processer, der afvikles på computeren. Processer, der således er kommet ind på computerne, vil ikke kunne afvikles uden brugerens tilladelse. Dermed forhindres fjendtlige processer - som virus og orme - i at blive afviklet og forvolde skade, forklarer Danware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere