Fynsk forskerpark med vokseværk

Forskerparken Fyn vokser og vokser, og det er et problem for netværket, mener en af de ældre beboere. Til gengæld er servicen så god, at firmaerne ikke har lyst til at flytte væk, siger beboeren.

Forskerparken Fyns gule bygninger ligger bogstaveligt talt på en mark. Fra mødelokalet er der kig til den rustrøde campus på Syddansk Universitet, og ellers er parken omgivet af Ingeniørhøjskolen og Landbrugsskolen.

Knap 40 virksomheder har adresse i forskerparken, og tallet er kun vokset siden det første spadestik blev taget i september 1991.

- Vi er godt tilfredse herude. Der er taget hånd om alt, og man skal bare bruge energien på sin idé, siger Peter-Bo Hansen, direktør for internetkonsulentfirmaet Advanced Computer Presentations, forkortet ACP.

Siden ACP startede i 1995, er firmaet flyttet i andre lokaler fire gange i Forskerparken. Først flyttede Peter-Bo Hansen og hans folk til et større rum, så et lidt mindre, og nu fylder ACP omkring 100 kvadratmeter på Forskerparkens første sal.

- Det er en enorm fordel, at man kan vokse i kvadratmeter herude, men samtidig beholde sine telefonnumre og computernetværk. Det var sværere, hvis vi lejede et kontor inde i byen, siger Peter-Bo Hansen.

Ingen hvid kittel

Der er brede rammer for, hvem der må bo i forskerparken, og i øjeblikket udgør beboerne en broget skare af softwareprogrammører, ingeniører og naturvidenskabere over en bred kam:

Forskerparker fusionerer

Forskerparken Fyn i Odense indgår nu i en fusion med Udviklingspark Syd i Sønderjylland, oplyser TV2/Fyn.

Med fusionen vil den nye Syddanske Forskerpark blive den tredjestørste forskerpark i Danmark. Den nye ledelse regner med, at fusionen vil danne et nyt kraftcenter på Fyn og i Sønderjylland, og vil være med til at udvikle nye højteknologiske arbejdspladser.

- Man behøver jo ikke at have en hvid kittel på for at forske, bemærker Peter-Bo Hansen

Efter at have afleveret specialet "Multimedier i moderne virksomheder" på datalogistudiet på Odense Universitet (nu Syddansk Universitet, red.), flyttede Peter-Bo Hansen ind i forskerparken og nød godt af netværket og erfaringsudvekslingen med andre iværksættere.

Nu er netværket begrænset, og der er mindre snak imellem beboerne i parken:

- Forskerparken er ved at blive så stor, at man ikke længere kender alle de folk, man møder på gangen eller ved, hvad de forskellige firmaer beskæftiger sig med, siger Peter-Bo Hansen

Han går så vidt som til at give en generel fynsk tendens til at bekrige hinanden hele tiden skylden for det manglende samarbejde:

- Hver gang, man forsøger at etablere et erhvervssamarbejde mellem Odense og Svendborg, så går det op i hat og briller. Sådan er det også her. Hvis man spørger om noget, så tænker folk: "Hvorfor spørger han om det, hvad skal han bruge det til", og holder kortene tæt ind til kroppen, mener Peter-Bo Hansen.

Forskellige spekulationer

I princippet er der ingen grænse for, hvor længe virksomheder må bo i forskerparken, og det er netop ACP et godt eksempel på efter de syv år med adresse i de lyse lokaler.

- Det betyder også, at der er stor forskel på virksomhederne herude, så det er langt fra alle, der kan lære af hinanden, mener Peter-Bo Hansen.

- De helt nystartede firmaer bekymrer sig om spørgsmål, som "skal vi købe en annonce i telefonbogen", mens ældre firmaer mere spekulerer på den næste runde finansiering, siger Peter-Bo Hansen.

Han mener også, at mange af de helt nye iværksættere ikke har forstået værdien af et netværk, men hellere vil pukle for deres egen idé 24 timer i døgnet.

- Og det er synd, for det er nøjagtig de samme problemer, man typisk slås med, når man er en nystartet virksomhed, uanset hvad man beskæftiger sig med, siger Peter-Bo Hansen.

Siden ACP flyttede ind i forskerparken, er der bygget til i tre omgange, og antallet af kvadratmeter og mennesker er fordoblet, vurderer Peter-Bo Hansen.

Spørg direktøren

- Derfor begynder det at blive svært at overskue det hele. Nye virksomheder får lov at præsentere sig på fem minutter, når der er fællesmøde, siger Peter-Bo Hansen.

ACP er i gang med at fusionere med et andet firma i Forskerparken, Human Consult, der laver erfaringsudveksling og netværk mellem de personaleansvarlige i landets virksomheder.

Peter-Bo Hansen forventer, at ACP og Human Consult flytter fra Forskerparken i løbet af et par år.

Drømmen er en patriciervilla i Odense, og den er der såmænd også råd til - huslejen i Forskerparken er baseret på markedsvilkår og tager hensyn til, at der udover kvadratmeterne også følger en reception, kantine, mødelokaler og meget andet med i den månedlige leje.

- Men vi har ikke råd til at bygge en patriciervilla om, smiler Peter-Bo Hansen.

Relevant link:

Forskerparken Fyn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere