Google vil med i EU-sagen mod Microsoft

Google går nu med i EU-sagen mod Microsoft om firmaets dominans på browser-markedet.

Google har ansøgt om at blive godkendt som »tredjepart« i EU-sagen mod Microsoft om bindingen af Internet Explorer til firmaets styresystem Windows. Hvis Google kommer med som tredjepart, betyder det at firmaet får adgang til fortrolige dokumenter og mulighed for at aflevere indsigelser i sagen.

Først sidste år udsendte Google sin første browser, Chrome, som indtil videre kun har en meget lille procentdel af browser-markedet.

Google skriver i sin blog, at Microsoft stadig begrænser konkurrencen på browser-markedet ved at binde sin browser til Windows. Firmaet henviser til mobil-markedet, hvor Microsoft ikke kan binde IE til et dominerende operativsystem, og derfor har browseren en meget mere begrænset udbredelse på dette marked.

Mozilla, som står bag den populære open source-browser, er allerede godkendt som tredjepart i EU-sagen. Ligesom Google har Mozilla udtrykt bekymring over den tætte kobling af IE og Windows.

Det var en klage fra det norske softwarefirma Opera, som fik EU-Kommissionen til at indlede den nye sag mod Microsoft. I januar fik Microsoft en frist på to måneder til at svare på anklagerne.

IE har stadig 67,55 procent af browser-markedet, ifølge tal fra Net Applications, mens Firefox ligger på 21,53 pct. Safari fra Apple har 8,29 pct., Chrome ligger på små 1,12 pct. og Opera er helt nede på 0,7 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere