Microsoft udlover dusør for virusskribenter

Softwarefirmaet udlover to dusører på 250.000 dollars for information, som fører til arrestationen af programmørerne af virusplagerne MSBlast og SoBig.

Microsoft oplyser, at de udlover to dusører på 250.000 dollars for information, som fører til arrestationen af de personer, som har skrevet og publiceret MSBlast og SoBig. De to orme hærgede internettet i sensommeren, og var skyld i, at tusindvis af computere brød sammen.

Det er første gang, at Microsoft udlover en dusør for information, som kan medvirke til at identificere cyberkriminelle.

»Jeg synes ikke, at det er en dårlig tilgang til at bekæmpe den voksende aktivitet derude. Folk vil måske kritisere Microsoft for det, men det er en legitim metode til at mobilisere folk til at analysere deres logs,« mener Peter Lindstrøm, chef hos Spire Security, som forsker i beskyttelse af netværk.

Andre forskere i IT-sikkerhed forholder sig mere skeptisk, og peger på, at dusørerne retter for meget fokus på vira, som allerede har forvoldt skade, frem for at rette fokus på at beskytte sig mod fremtidige vira.

»Det løser ikke det grundlæggende problem, at folk stadig er i stand til at skrive orme som MSBlast,« siger en IT-sikkerhedskonsulent som ønsker at være anonym til CNET.

Til trods for flere måneders intensiv forskning, har FBI og Microsoft hidtil kun formået at spore to mistænkte. De er mistænkt for at have udviklet varianter af MSBlast. Programmøren af den oprindelige og mest skadelige variant af MSBlast, er ikke fundet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere