Fujitsu-Siemens bærbar gik op i flammer

Teknikere fra Fujitsu-Siemens arbejder intenst for at finde årsagen til en brand i en af firmaets bærbare computere.

Så skete det igen. I julen gik en norsk bærbar op i flammer. Der er tale om en Fujitsu-Siemens Lifebook S7020, der var udstyret med et Sony batteri.

Fujitsu-Siemens er en af de få producenter, der endnu ikke har tilbagekaldt batterier til bærbare computere. Til trods for, at Sony har erkendt, at der er problemer med deres batterier.

Den brændte bærbare tilhørte en journalist på den norske avis Aftenposten. Branden opstod fredag, da det pludseligt begyndte at ryge fra computeren. Kort efter begyndte den at brænde, skriver Digi.no.

»Vi kan ikke gøre noget før vi har fundet ud af, hvad der var skyld i branden,« forklarer markedschef i Fujitsu-Siemens, Ronnie Poulsen til Digi.no.

Den brandskadede bærbare er blevet flyttet til Fujitsu-Siemens tekniske afdeling i Tyskland, hvor den bliver undersøgt. Producenten valgte at kalde 11 medarbejdere ind fra juleferien til at hjælpe med at finde årsagen.

Ifølge markedschefen står det endnu ikke klart, om det er Sony batteriet, der er årsag til branden. Udover at undersøge den bærbare, er Fujitsu-Siemens gået i gang med at undersøge, hvor mange Lifebook S7020, der er solgt til kunder.

Fujitsu-Siemens har ikke selv tilbagekaldt batterier, men markedschefen har oplyst til Digi.no, at virksomheden har udsendt en pressemeddelse, hvor det fremgår, at alle kunder kan få ombyttet Sonybatterierne, hvis de ønsker det.

Den udmelding giver driftschefen på Aftenposten dog ikke meget for.

»Sådan en passiv holdning til folks sikkerhed er under al kritik. Vores serienumre er registreret hos Fujitsu-Siemens, men vi har ikke modtaget nogen oplysninger om muligheden for en ombytning af batterierne,« siger Morten Hjalland i Aftenposten.

Avisen er ejet af selskabet E24, der samlet råder over 1400 bærbare Fujitsu Siemens computere.

Dell, Apple, Toshiba, Fujitsu og Sharp er blandt de aktører, der tilsammen har tilbagekaldt over ti millioner notebook-batterier.

Tilbagekaldelserne kom efter at en Dell bærbar brød i brand ved en messe i Japan i sommeren 2006. Kort efter kom der flere rapporter om brande i bærbare og efter grundige undersøgelser stod det klart, at det var Sony-batterierne i de bærbare, som skabte problemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere