Fastnet kunder snydes for voksenspærring

En del fastnet-kunder hos TDC vil ikke have glæde af den voksenspærring, som selskabet indførte for alle abonnenter i sidste uge. Er man kunde i et andet selskab med fast operatørvalg, virker spærringen nemlig ikke.

TDC-kunder, der samtidig er kunder hos et andet teleselskab med fast operatørvalg, eksempelvis hos Tele2, er ikke automatisk sikret mod dyre opkald til sex-linier i for eksempel Skt. Helena. Det skriver Forbrugerinformationen i sit nyhedsbrev tirsdag.

Årsagen er, at kunder med fast operatørvalg automatisk får tilføjet fire cifre til alle udgående opkald. Dermed bliver opkaldet dirigeret uden om TDC?s centraler og den automatiske voksenspærring. Dette gør, at disse kunders pc stadig kan ringe op til de lande, som TDC har spærret for.

Har man derimod aftalt, at man selv taster de fire cifre ind, vil opkald fra ens pc automatisk gå via TDC, der altså spærrer for adgang til lande som Skt. Helena, der typisk har minutpriser på over 20 kr.

TDC har - ifølge den seneste statistik fra telestyrelsen - 88 procent af samtlige fastnetkunder. Men kun 64 procent af samtaleminutterne går via TDC's centraler. Dette viser, at der er en stor del af kunderne, der benytter fast operatørvalg hos et andet teleselskab.

Flere af de store danske teleselskaber er på vej med obligatorisk eller frivillig voksenspærring. Det kan dog godt komme til at tage et stykke tid, før det er sat i værk.

Sonofon har meddelt, at selskabet regner med, at der går et par måneder, før det kan tilbyde voksenspærring til sine kunder. Det skyldes primært tekniske forhold, men også at selskabet skal ændre abonnenternes aftalevilkår.

Tele2 tilbyder allerede en valgfri voksenspærring, der spærrer for opkald til ikke mindre end 27 udenlandske destinationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere