MP3.com indgår aftale med EMI Music

En ny aftale mellem MP3.com og EMI Music betegnes som en milepæl for den digitale musikdistribution.

EMI Music var blandt de selskaber, som sagsøgte MP3.com med henvisning til, at deres copyright blev krænket. MP3.com lancerede i foråret et kontroversielt program, kaldet Beam-It, som kan bruges til at "sende" sine CD'er ud på Nettet. Ved at indtaste brugernavn og adgangskode kan man så lytte til sin CD-samling som MP3-streams fra enhver netopkoblet pc.


My.MP3.com, som tjenesten kaldes, består af en gigantisk database med millioner af sange. Når man "beamer" en musik-CD overføres ikke selve musikken, men kun informationer om, hvilke sange der ligger på skiven. De bliver herefter "låst op" i databasen.


Men denne copyright-beskyttelse kan nemt omgås. Blot ved at sende brugernavn og adgangskode til andre kan man dele sin musiksamling med venner og bekendte. Musikselskaber som Warner og EMI krævede derfor, at MP3.com omgående skulle lukke tjenesten.


Som reaktion blev Internet-firmaet tvunget til at fjerne næsten alle sange fra databasen. Men siden da har firmaet systematisk arbejdet på at indgå aftaler med de største pladeselskaber.


MP3.com har indgået forlig med Warner Music, BMG Entertainment og nu også EMI Music, som tillader at tjenesten tilbyder deres sange mod betaling af licensafgifter.


Selvom Internet-firmaet har underskrevet en aftale med EMI og andre selskaber, er deres sange stadig "låst" i My.MP3.com databasen. Firmaet fortæller, at de først bliver "låst op", når forhandlingerne med alle musikselskaber er afsluttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere