Sonofon betaler million-beløb til BlueTel

Sonofon har betalt knap en million kroner til mobilforhandleren BlueTel, som Sonofon havde anmeldt til politiet for svindel. BlueTel har endnu ikke besluttet, om selskabet vil søge erstatning for uberettiget anmeldelse.

Mobilselskabet Sonofon har bøjet sig for forhandlerkæden BlueTels krav og betalt knap en million kroner. Det er hovedparten af det beløb på 1,1 millioner kroner, som BlueTel havde krævet ved en voldgiftssag. Det oplyser BlueTels direktør, Niels Hareskov Jensen.

BlueTel anlagde en voldgiftssag, efter kriminalpolitiet i Viborg i første omgang droppede efterforskningen mod forhandlerkæden. Sonofon havde ligesom TDC og Telia anmeldt BlueTel til politiet for at have fusket med forhandlerprovision og tilskud til mobiltelefoner.

I forbindelse med sagen holdt både TDC, Telia og Sonofon betalinger til BlueTel tilbage for at få dækket de tab, som mobilselskaberne mente, at de havde lidt på grund af svindlen. Stævningen mod TDC lyder på 15 millioner kroner, men den sag vil Neils Hareskov Jensen ikke udtale sig om.

Derimod fortæller BlueTel-direktøren, at sagen mod Sonofon er forligt, og at Sonofon har betalt hovedparten af kravet. Sonofons juridiske chef, Lars Munch Andersen, betragter derimod stadig sagen som verserende.

Politiet skal se på sagen igen

Ifølge Niels Hareskov Jensen skyldes det, at BlueTel stadig mangler at beslutte, om forhandlerkæden vil anlægge en erstatningssag mod Sonofon for uberettiget politianmeldelse.

Det er også på den baggrund, at han ser Sonofons klage til statsadvokaten i Viborg, som har besluttet, at politiet skal genoptage efterforskningen mod BlueTel.

Den droppede politiet ellers i begyndelsen af juli med den begrundelse, at TDC, Telia og Sonofon udmærket kendte til den svindel, som de beskyldte BlueTel for at føre ud i livet.

- Den begrundelse, vi fik for at stoppe efterforskningen, handlede om svindel med abonnementer. Vores anmeldelse gik på tilskud til mobiltelefoner, og de to ting har ikke noget med hinanden at gøre, fortæller Lars Munch Andersen, Sonofon.

Næppe ny efterforskning

Sonofon skal dog ikke regne med, at politiet nu igen begynder at gennemgå alt det materiale, som blev konfiskeret ved en razzia mod otte BlueTel-adresser i foråret.

Ifølge vicekriminalinspektør Kaj Hedegaard Jensen, Viborg, vil politiet først og fremmest se på den begrundelse, som Sonofon, TDC og Telia fik, da efterforskningen stoppede. Han forventer umiddelbart, at der kun bliver tale om at skrive en ny begrundelse, men han kan ikke udelukke, at politiet vil behandle på dele af sagskomplekset igen.

Også Telia havde oprindelig bebudet, at selskabet ville kræve en ny efterforskning. En nærmere snak med Viborg Politi fik dog juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt på andre tanker. Han oplyser, at det beløb, som Telia har undladt at betale til BlueTel i forbindelse med sagen, er et stykke under en million kroner, og at BlueTel har truet med en erstatningssag.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

Netcompany A/S

Managing Architect

Politiets Efterretningstjeneste

Configuration Manager til PET

Metro Service A/S

Risk & Cyber Security Expert
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere